Kocaoğlu 3 iskele izni için Ankara'ya gidecek

Güncelleme Tarihi:

Kocaoğlu 3 iskele izni için Ankaraya gidecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2016 10:54

İZMİR Büyükşehir Belediye Meclisi'nde okulların açılmasıyla birlikte artan trafik sıkışıklığı, ulaşım ve otopark sıkıntıları gündeme geldi.

Haberin Devamı

AK Parti Grubu'nun önerilerini dinleyen Başkan Kocaoğlu, metropoldeki sorunların sadece yol ve otoparkla çözülmeyeceğini, toplu taşımada özel araç konforunu sağlayarak, bunların kullanımını özendirmek gerektiğini vurguladı. Raylı sistemi 11 kat arttırdıklarını belirten Kocaoğlu, yeni iskele izinleri için de Ankara'ya gideceğini söyledi.


Başkan Aziz Kocaoğlu yaptığı konuşmada, kent içi trafiğin rahatlatılması için bir dizi çalışma yürüttüklerini, bir yandan yeni yollar ve bulvarlar açarken, diğer yandan da otopark yatırımlarına ağırlık verdiklerini söyledi. Kocaoğlu, "Metropollerdeki trafik sorununu sadece otopark ve yol yaparak çözmek mümkün değil. 4 milyonluk nüfusu olan bir kentte arabanın sağladığı konforu toplu ulaşıma taşımak gerekir. Bunun da alternatifi raylı sistemdir. Raylı sistem yatırımlarımız 2 milyar lirayı geçti, 11 kat büyüdü. 11 kilometre devraldığımız hattı 130 kilometreye çıkardık. İZBAN hattını 26 kilometre uzatarak Selçuk'a ulaştırıyoruz. İzmir Metrosu'nu Narlıdere'ye ulaştırmak için bu sene ihaleye çıkıyoruz. Otobüs filomuzu yüzde 45 oranında büyüttük. 500 milyon liralık yatırımla yeni vapurlar aldık. Bir tane eski vapur bırakmadık" dedi.

Haberin Devamı


KAHRAMANLAR OTOPARKI ÇAĞRISI
Alsancak bölgesinde oturan vatandaşların otopark sorununu çözmek ve Kahramanlar otoparkının kullanımını artırmak için başlattıkları, "Park et, ringle devam et" kampanyasına dikkat çeken Kocaoğlu, 1200 araç kapasiteli otoparkta abone sayısının sadece 250'ye ulaştığını açıkladı. Kocaoğlu, "100 lira aylık abone ücreti ile araçlarınız güvenli bir şekilde otoparkta kalıyor. 10 dakikada bir otoparkın önünden Alsancak'a ücretsiz ring seferi yapıyoruz. Buna rağmen otoparkımızda 950 araçlık boş yer var. Benim Alsancak'ta oturan vatandaşlarıma tavsiyem, bu otoparkı kullanmaları. İhtiyaç sahiplerine duyurulur" dedi.


ÜÇ İSKELE İZNİ İÇİN ANKARA'YA GİDECEK
Başkan Kocaoğlu, vapurların sefer sıklıklarını artırarak deniz ulaşımından yararlanan kişi sayısının artırılamayacağını, Bayraklı Adliye karşısı Manda Çayı kenarı ile Mavişehir ve Karataş bölgelerine yeni iskeleler yapılacağını, bunlar için gerekli izinleri alabilmek amacıyla önümüzdeki günlerde Ankara'ya gideceklerini açıkladı. Kocaoğlu, "Bu kent hepimizin. O partinin bu partinin değil. Bu kent kalkınırsa Türkiye'yi kaldıracak bir kent. Kentimizin kıymetini bilelim, birlikte çalışalım" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!