Kocaeli'deki dolandırıcılık davasında karar

Güncelleme Tarihi:

Kocaelideki dolandırıcılık davasında karar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2016 17:39

- Kendisini avukat olarak tanıtıp, bir kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılanan sanığa 2 yıl 6 ay hapis ve 30 bin lira para cezası verildi- Sanığın aynı suçtan yargılanan eşi de 2 yıl 1 ay hapis ve 30 bin lira para cezasına çarptırıldı

Haberin Devamı

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde kendisini avukat olarak tanıtıp, Necmettin Mutlu'yu dolandırdığı iddiasıyla yargılanan sanık 2 yıl 6 ay, aynı suçtan yargılanan eşi ise 2 yıl 1 ay ve 30'ar bin lira para cezasına çarptırıldı.

Kocaeli 5. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık İsmet Başaran ile müştekilerin avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan müşteki Mutlu'nun avukatı Hüseyin Bacacı, sanıkların kendilerini avukat süsü verip, unvan gaspı yaparak müvekkilini dolandırdıklarını öne sürerek, "Sanıkların, sabit olan suçtan dolayı cezalandırılmalarını, suçlarının hem unvan gaspı hem de dolandırıcılık suçunu oluşturması nedeniyle ayrıca dolandırıcılık suçundan haklarında suç duyurusunda bulunulmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Başaran'ın avukatı Nurcan Özden ise müvekkilinin unvan gaspı suçu işlediği iddia edilmesine karşın hiç kimseye avukat olduğuna dair bir kartvizit vermediğini, herhangi bir avukatlık işlemi yapmadığını ve kendi üzerine vekaletname çıkarmadığının anlaşıldığını belirterek, suçun yasal unsurlarının oluşmadığını iddia etti.

Özden, müvekkilinin özel işaretli kıyafetleri usulsüz kullandığına dair yeterli delil olmadığını söyleyerek, bu suçtan dolayı beraatını talep etti.

Mahkeme, sanık İsmet Başaran'a "dolandırıcılık" suçundan 2 yıl 1 ay, "özel işaret ve kıyafetleri usülsüz kullanma" suçundan da 5 ay olmak üzere 2 yıl 6 ay hapis ve 30 bin lira para cezası verilmesine hükmetti.

Mahkeme, sanığın eşi Zeliha Başaran'a ise "dolandırıcılık" suçundan 2 yıl 1 ay hapis ve 30 bin lira para cezası verdi.

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde 2 yıl önce Necmettin Mutlu'yu kendisini avukat olarak tanıtıp, para alarak dolandırdığı iddiasıyla yargılanan sanık İsmet Başaran ve Zeliha Başaran, "Kamu Görevini Usülsüz Üstlenmek" ve "Dolandırıcılık" suçlarından tutuksuz olarak yargılanıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!