Kocaeli Üniversite öğrencileri Zile'de kütüphane kurdu

Güncelleme Tarihi:

Kocaeli Üniversite öğrencileri Zilede kütüphane kurdu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2017 17:09

Kocaeli Üniversite öğrencileri Zile'de kütüphane kurdu

Haberin Devamı

TOKAT,(DHA)-KOCAELİ Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü (KOUEMK) Öğrencileri, Kitap Dostum Platformu desteğiyle 'Gülümseten Düşler, Kitaplardan Geçer' projesi kapsamında ilk kütüphaneyi Tokat'ın Zile ilçesindeki Necmi Muammer Ortaokulu'nda açtı.

'Tozlu raflardan, rengarenk düşlere' sloganıyla Kitap Dostum Platformu'nun desteğiyle hayata geçirilen projede, 2017 adet kitabın bulunduğu çocuklara özel bir kütüphane hazırlandı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen kitap desteğiyle oluşturulan kütüphanenin açılışına Zile Kaymakamı Adnan Tezcan, Zile İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, okul öğretmenleri, üniversiteli öğrenciler ve çok sayıda davetli ile okul öğrencisi katıldı. Açılışta konuşan Zile Kaymakamı Adnan Tezcan, "Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin böyle değerli bir projenin ilk adımını ilçemizdeki bir ortaokulda atması bizleri ayrıca mutlu etti" dedi.

"YENİ KÜTÜPHANELER KURMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Kocaeli Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü (KOÜEMK) Proje Sorumlusu Hülya Akyüz, bu çabalarını yeni kütüphaneler kurarak sürdüreceklerini belirtti. Akyüz, "Bizler Kocaeli Üniversitesi öğrencileri olarak, bundan 2 ay önce sosyal medya üzerinden bir kitap bağış kampanyası başlattık. 'Gülümseten Düşler, Kitaplardan Geçer' projemize Türkiye'nin birçok şehrinden kitap bağışı yapıldı. Bugün de ilk kütüphanemizi oluşturmak için Tokat'tayız. Ayrıca proje kapsamında, kütüphanenin boyası, dizaynı ve teknolojik donanımını yeniledik" diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!