Kocaeli Büyükşehir Belediyesi En İyi Akıllı Kent Teknolojisi Alanında Ödül Aldı

Güncelleme Tarihi:

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi En İyi Akıllı Kent Teknolojisi Alanında Ödül Aldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2016 09:22

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hafriyat Şube Müdürlüğü, Golden City Awards 2016 Marka Şehirler Yarışması’nda ’Hafriyat Yönetimi Bilgi Sistemi Programı’ ile ’En İyi Akıllı Kent Teknolojisi’ kategorisinde ödül aldı.
Uluslararası alanda şehirlerin ve kurumların markalaşmasını sağlayan, şehirlerin tanıtımında önemli rol oynayan dünyanın en önemli yarışmalarından, ’Golden City Awards 2016’ oylamaları sonuçlandı. Farklı kategorilerde farklı isim ve kurumların yarıştığı yarışmada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Harfiyat Müdürlüğü, ’Harfiyat Yönetimi Bilgi Sistemi Programı’ ile Golden City Awards 2016 Marka Şehirler Yarışmasında, En İyi Akıllı Kent Teknolojisi alanında ödül aldı. Ödül, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç’e verildi.
Hafriyat Yönetimi Bilgi Sistemi Programı ile ödül almış olmaktan son derece memnun olduklarını belirten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, "Bu projenin başlangıcı Kocaeli ilinde faaliyet gösteren hafriyat araçlarının takip edilmesiyle alakalı bir sistem kurulması. 2004 yılında hafriyatla alakalı yürürlüğe giren bir yönetmelik var. Bu yönetmelikte bir sistem oturtulmaya çalışılıyordu. Hafriyatla alakalı olarak araçların takibiyle birlikte aynı zamanda bu yönetmelikte tanımlanan bir takım düzenlemeleri de bir sistem haline getirebilir miyiz diye arkadaşlarımızla beraber görüştüğümüzde böyle bir sistemin faydalı olacağı düşünüldü. Dolayısıyla biz yalnız hafriyatla alakalı araçların takibinin dışında Kocaeli’nde meydana gelen ya da Kocaeli’nde faaliyet sonrası ortaya çıkan hafriyatların tamamını bir şekilde takibiyle alakalı da bir sistem haline geldi" dedi.
"BÜTÜN HAFRİYAT ÇALIŞMALARININ TAMAMINA YAKININI TAKİP EDEBİLİYORUZ"
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde hafriyatla alakalı faaliyet gösteren bütün hafriyat kamyonlarını takip edebildiklerini belirten Mengüç, "Hafriyat yapılan bütün hafriyat çalışmalarının neredeyse tamamına yakınını da takip edebiliyoruz. Yani hafriyat nerede çıkıyor? Nerede taşınıyor? İzin verilen sahalara götürülüp götürülmediği konusunda da takip yapıyor. Zaten nihayetinde sistem öyle bir noktaya geldi ki Kocaeli’nin il sınırları içerisinde hafriyatla alakalı olarak bütün sistemin tamamının takip edilmesiyle alakalı bir sistem haline geldi. Kategorisinde bir ödül almış oldu. Önemli olan tabi arkadaşlarımız tarafından yapılmış olan bu çalışmanın böyle bir ödülle taçlandırılmış olması. Projemizin böyle bir ödülle taçlandırılmış olması bizleri de mutlu etti" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!