KMÜ'de madde kullanımı semineri

Güncelleme Tarihi:

KMÜde madde kullanımı semineri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2017 13:44

KMÜ'de madde kullanımı semineri

Haberin Devamı

Muammer ŞEN/KARAMAN,(DHA)- KARAMANOĞLU Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sosyoloji Öğrenci Topluluğu ile Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ortaklaşa ‘Madde Bağımlılığı’ semineri düzenlendi.
Öğrencilerin ilgiyle takip ettiği seminere Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Öğretmenlerinden Ramazan Çakıcı, Halk Sağlığı Müdürlüğünden Sosyal Çalışmacı Emre Gezgin ve Karaman Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürü Levent Ünlü konuşmacı olarak katıldı.
Seminerde ilk olarak söz alan Ramazan Çakıcı madde bağımlılığını anlatan video gösterimiyle sunumuna başladı. Çakıcı, “Bağımlılık ‘bir kereden bir şey olmaz’ ile başlayıp ‘bıraktım, bir daha başlamam’ şeklinde devam eden bir döngüdür. Bağımlılık bir gençlik sorunudur. 12 ila 17 yaş arası gençlerde kullanılma oranı yüzde 67’lere ulaşmış durumdadır. Bağımlılık yapıcı maddeler ergen beynini yetişkin beynine göre daha fazla etkiler ve daha fazla tahribata yol açar.” dedi.

Madde kullanımındaki risk faktörleri hakkında bilgi veren Çakıcı, “Madde kullanımına başlamada yaygın olarak gözlenen beş risk faktörü vardır. Bunlar; bireysel, akran, aile, okul ve çevresel etkenlerdir. Madde kullanımı ilk olarak bir arkadaş tarafından teklif edilir. Kullanmak istemeyen genç, akranları tarafından aşağılayıcı ithamlarla karşı karşıya kalır. Başlama,  temin etme, devam ettirme hususlarında akran faktörü önemli bir işlev görmektedir.''dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!