KMTSO'da başkanlık dönüşümlü yapılacak

Güncelleme Tarihi:

KMTSOda başkanlık dönüşümlü yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2018 13:06

KMTSO'da başkanlık dönüşümlü yapılacak

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Meclisi Başkanı Hanifi Öksüz, KMTSO Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı 2 yıl Serdar Zabun, 2 yıl da Şahin Balcıoğlu'nun yapacağını ve bunu da kura ile belirlediklerini söyledi.

KMTSO'da meclis, yönetim kurulunun belirlenmesinin ardından yeni meclis üyeleri için tanışma toplantısı düzenledi. KMYSO Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını Meclis Başkanı Hanifi Öksüz yaptı. Öksüz, seçimleri birlik ve beraberlik içinde yaptıklarını söyledi.

"KURA İLE TESPİT ETTİK"

Seçim sürecinde KMTSO Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Serdar Zabun ile Şahin Balcıoğlu'nun talip olduğunu ifade eden Öksüz, şöyle konuştu:

"Ben de birçok arkadaşımla bir nabız yoklaması yaptım. Bunun üzerine birçok arkadaşımızla, şehrimizin duayenleriyle istişare ettim, sonunda kendileri de kabul etti sağ olsunlar. Sonra kendileri de bizi kırmadılar, 'Ben' demediler, 'Biz' dediler. Dolayısıyla, 2 yıl birisi, 2 yıl birisi bu 4 yıllık süreçte odamızı başkan olarak yönetecekler. Kura ile de tespit ettik; ilk 2 yıl Serdar Başkanımız bu göreve devam edecek, sonra da Şahin Başkanımız bu göreve devam edecek."

ZABUN: "ÜLKEMİZ ODALARI ARASINDA EN ETKİN KURUMLAR ARASINDAYIZ"

KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun ise oda ve borsaların iş dünyasının çatı kuruluşu olduğunu söyledi. Oda ve borsaların en büyük ideallerinin şehirlerde yatırımı, üretimi, ihracatı artırarak ekonomik kalkınmaya yön vermek olduğunu kaydeden Zabun, şöyle devam etti:

"Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın yakalamış olduğu çıtayı daha yukarı çıkarmak,  Kahramanmaraş’ın yaşanabilirliği yüksek, altyapısı tamamlanmış, rekabet gücü artmış, çağdaş bir kent olması adına, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın daha dinamik yapı ve etkin kadrolarıyla, büyük bir fırsat oluşturacağına inanıyorum. Bundan yirmi yıl önce, ticaret ve sanayi odaları, evrak tanzim eden kuruluş iken; bugün gerek ülkemizde gerekse dünyada, gelişen demokrasinin de bir sonucu olarak, kentlerin gelişimine yön veren, iş dünyasını ve hatta tüm halkın taleplerini ve sorunlarını dile getiren, çözüm arayan, devlet ile iş dünyası arasında köprü görevini üstlenmiş kurumlar haline gelmiştir. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, bu açıdan, ülkemiz odaları arasında en etkin kurumlar arasında yer alan, çok önemli misyonları üstlenmiş bir kuruluştur."

KMTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şahin Balcıoğlu da bundan sonra seçimi konuşmanın bir anlamı olmadığını ifade ederek, "Yeni bir Oda ve iki ay sonra yapılacak yeni bir ulusal seçimle yeni bir Kahramanmaraş için hep beraber ‘ya bismillah’ demek için başladık inşallah hayır olur" dedi.

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un da birer konuşma yaptığı toplantıya; KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, İl Jandarma Komutanı Albay Cafer Öz, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mah çiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Ak Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil, eski milletvekilleri ve belediye başkanları ile iş dünyasını temsil eden sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!