Klasik müziğin ustasından ÇÜ'de ders

Güncelleme Tarihi:

Klasik müziğin ustasından ÇÜde ders
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2016 15:55

Klasik müziğin ustasından ÇÜ'de ders

Haberin Devamı

ÇUKUROVA Devlet Senfoni Orkestrası’nın konserine solist olarak katılmak üzere Adana’ya gelen klasik müzik sanatçısı Hüseyin Sermet, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuvarı öğrencilerine de ders verdi.
Virtüözlüğü kadar besteciliğiyle de tanınan sanatçı, Müzik Bölümü Piyano Anasanat Dalı Başkanı Doç. Dr. Ulviye Güler’ın davetiyle geldiği ÇÜ Devlet Konservatuvarı'nda Bilge Gurer, Reyyan Yüksel, Erol Emmioglu ile çalıştı. Öğrencileri 'başarılı ve yetenekli' bulduğunu ifade eden Sermet, akademisyenlere teşekkür etti. Sermet, birebir çalıştığı öğrencilerine ders sonunda başarı belgesi verdi. Doç. Dr. Ulviyye Güler de Hüseyin Sermet’e öğrencilerine ve sanata katkılarından dolayı teşekkür belgesi sundu.
HÜSEYİN SERMET KİMDİR?
Hüseyin Sermet küçük yaşlardan itibaren ‘Cazın İçinden’ isimli kitabın yazarı olan babası Cüneyt Sermet ile müzik dolu bir evde büyüdü. 1965 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı'na kabul edildi ve Ahmed Adnan Saygun, Ulvi Cemal Erkin ve Ferhunde Erkin'in öğrencisi oldu. 1968 yılında Harika Çocuk Yasası ile Türk Hükümeti tarafından eğitimini sürdürmek üzere Fransa'ya Paris Konservatuvarı'na gönderildi. Paris Konservatuvarı'nda piyano, oda müziği, kontrpuan ve müzik analizi dallarında birincilikler alarak mezun oldu. Olivier Messiaen ile bestecilik, Thierry de Brunhoff ve Nadia Boulanger ile piyano çalıştı. Daha sonra Londra'da Maria Curcio ile çalışmalarına devam ederek eğitimini tamamladı.

ADANA,(DHA)
EŞ(19.4.2016 FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!