Kızıltepe'de "şehitleri anma programı"

Güncelleme Tarihi:

Kızıltepede şehitleri anma programı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 17:48

- Mustazaflar Cemiyeti Şubesince anma etkinliği düzenlendi- 6-7 Ekim olaylarında yaralanan Yusuf Er:"Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere birçok Müslümanı katletme girişiminde bulundular"

Haberin Devamı

MARDİN (AA) - Mardin'in Kızıltepe ilçesinde "şehitleri anma programı" gerçekleştirildi.

Mustazaflar Cemiyeti Kızıltepe Şubesince bir düğün salonunda yapılan etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Mustazaflar Cemiyeti Kızıltepe Şubesi Başkan Yardımcısı Burhan Aydın, yaptığı konuşmada, insanlık tarihinden bugüne kadar İslam dininin şehitlerin kanıyla ayakta kaldığını belirterek, "Üzerinde yaşadığımız toprak, kutlu bir topraktır. Şehit ve sahabelerin kanıyla sulanmıştır. Allah'ın izniyle kıyamete kadar bu toprak mübarek kalacaktır" dedi.

6-7 Ekim olaylarında Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde katledilen Yasin Börü ile kurban eti dağıtırken yapılan saldırıdan yaralı olarak kurtulan Yusuf Er ise şehit olan arkadaşlarının bir çok Müslümanın şehit olmasını engellediğini ifade ederek, "Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere birçok Müslümanı katletme girişiminde bulundular" diye konuştu.

Haberin Devamı

Yazar Abdullah Kavan da bu ayda bütün şehitleri gündemlerine aldıklarını ifade ederek, "Bütün bir tarihe baktığımız zaman şehitlerin sürekli gündemimizde olması gerekir. Hepinizin bildiği ayeti kerimde 'Allah yolunda ölenlere 'ölüler' demeyin, onlar diridirler fakat siz bunun şuurunda değilsiniz'. Sadece ilahi rıza için şehit olanlar hakkında yüce Rabbimiz bu ifadeleri kullanmıştır" şeklinde konuştu.

Program, ilahi ve dua okunmasıyla ile son buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!