Kızıltepe Ulu Cami'nin restorasyonu

Güncelleme Tarihi:

Kızıltepe Ulu Caminin restorasyonu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2014 10:44

- AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Artuklular tarafından yaklaşık 800 yıl önce inşa edilen Kızıltepe Ulu Cami'nin restorasyon çalışmalarına 2015 yılında başlanacağını bildirdi.

Haberin Devamı

MARDİN (AA) - AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Artuklular tarafından yaklaşık 800 yıl önce inşa edilen Kızıltepe Ulu Cami'nin restorasyon çalışmalarına 2015 yılında başlanacağını bildirdi.

Akdağ, yaptığı yazılı açıklamada, tarihi ve mimari yapısı ile ön plana çıkan Mardin merkez ve Midyat'tan sonra Kızıltepe ilçesinde de tarihi mekanların bir bir restore edileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın insiyatifiyle Ulu Cami'nin restore edileceğini ifade eden Akdağ, şunları kaydetti:

"Kızıltepe ilçesindeki 800 yıllık tarihi ulu cami aslına uygun bir şekilde restore edilecek. Vakıflar Genel Müdürlüğü ve dönemin Başbakanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere birçok yetkili kuruma konu hakkında bilgi sunmuştuk. Ulu Cami'nin restorasyonu için projesinin hazırlandı ihalesi de yapılarak yakın zamanda restorasyon çalışmalarına başlanacak. Mülkiyeti Artukoğulları'ndan Melik Mansur Vakfına ait 13. yüzyıl eseri, tescilli Kızıltepe Ulu Camii’nin restorasyonuna yönelik proje ihalesi yapıldı. Bölgenin nadir eserleri arasında yer alan Kızıltepe Ulu Camisi ile ilgili olarak aslına uygun restore edilebilmesi amacıyla bilim heyeti eşliğinde projeleri hazırlandı. Kızıltepe Ulu Cami'nin restorasyonu 2014 yılı programına alınmıştı. 2015 yılı içinde restorasyon çalışmalarına başlanmasını hedefliyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!