Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Şahin’den Başbakan Davutoğlu’na Rapor

Güncelleme Tarihi:

Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Şahin’den Başbakan Davutoğlu’na Rapor
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2015 15:53

MARDİN'İN KIZILTEPE TİCARET BORSASI BAŞKANI MEHMET ŞAHİN, BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU’NA MARDİN’İN SORUNLARINI VE BEKLENTİLERİNİ İHTİVA EDEN BİR RAPOR SUNDUĞUNU BİLDİRDİ.

Mardin’in Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na Mardin’in sorunlarını ve beklentilerini ihtiva eden bir rapor sunduğunu bildirdi.
Başbakan Davutoğlu’nun Mardin’i ziyareti sırasında raporu ulaştıran Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin, Türkiye’de yaşanan acı ve gözyaşlarının geride kalmış olmasından dolayı mutluluk yaşadıklarını söyledi. Şahin’in Başbakan Davutoğlu’na verdiği raporda şu ifadeler yer aldı:
"Hükümetimize ve sürecin gerçekleşmesinde emeği gecen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Sağlanacak güven ortamıyla, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yatırımlar hızlanarak artacak ve ekonomik alanda kısa zamanda büyük gelişmeler sağlanacaktır. Bu meyanda coğrafyamızda Suriye, Irak ve Kuzey Kürdistan bölgesinde son dönemlerde Yaşanılan olumsuzluklar ve şiddetin Demokratik İlke ve teamüller içerisinde son bulmasını temenni ediyoruz. 27 Mayıs 2008 tarihinde Cumhurbaşkanımız, Recep Tayyip Erdoğan’ın önemsediği ve açıkladığı GAP eylem planını projesinin bölgemiz ve bölgelerimiz arasında ekonomik ve sosyal gelişme farkını ortadan kaldıracak, enerjinin özeleştirilmesiyle çiftçilerimizin ürün destekleme primlerinin bloke edilerek direk olarak DEDAŞ’a ödemenin yapılması ve verilen enerjinin uzun süre kesintili ve dalgalı olması sonucu çiftçilerimizin mağduriyetine sebebiyet verdiği gibi çiftçilerle DEDAŞ arasında bu konuda büyük bir tedirginliğe sebebiyet vermiştir. GAP Kalkınma Projesi kapsamında tarımsal sulama kanalları bitirilip faaliyete geçinceye kadar bu enerji desteğinin bu ürünler için devam etmesini istiyoruz. Artuklu Üniversitesi’ne bağlı Kızıltepe ilçemizde Ziraat Fakültesi’nin kurulmasını yıllardan beri en büyük beklentilerimizden biridir. Kızıltepe, Nusaybin, Cizre ve Silopi ilçelerimizin hiç birinde çevre yolunun olmaması, taşımacılıkta büyük sıkıntı yarattığı gibi, ilçelerin trafiğini de aksatarak can kayıplarına sebebiyet verilmektedir. Biran evvel bu ilçelerimizin çevre yollarına kavuşturulması büyük beklentimizdir. Kızıltepe Viranşehir tarihi İpekyolu üzerinde, Nisan 2012 yılından bu yana Hububat Ticaret Merkezi’mizin kurulu bulunduğu alanda mevcut köprü ve menfezin sağlıklı olmayışı bu sorunun giderilmesini bekliyoruz. Bölgemizde ve ilimizde sürdürebilir kalkınmanın devamı ve refah seviyesinin yükseltilmesi acısından yukarıda bahsedilen taleplerimizin değerlendirilmesini ve kabulünü yüce şahsiyetinizden arz ve talep ederiz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!