Kızılırmak'da kavunlar yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Kızılırmakda kavunlar yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2017 17:49

Kızılırmak'da kavunlar yarıştı

Haberin Devamı

KIZILIRMAK(Çankırı), (DHA)- ÇANKIRI'nın Kızılırmak ilçesinde kavun festivali etkinlikleri kapsamında teşvik yarışması yapıldı.
Festival ve müsabaka etkinliklerine Çankırı milletvekili Hüseyin Filiz, Vali Vekili Zeki Karaca, Kızılırmak Kaymakamı Sercan Yılmaz, Yapraklı Kaymakamı Murat Ertekin, Kızılırmak Belediye Başkanı Bayar Soysal, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır, Diğer İlçe belediye Başkanları, Daire amirleri, çok sayıda halk ve üretici katıldı. Çankırı İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce oluşturulan kavun jürisi 15.08.2017- 19.08.2017 tarihleri arasında başvuruda bulunan 23 üreticinin kavun tarlaları teknik elemanlar tarafından gezilerek değerlendirilme yapıldı. 
Jüri değerlendirmesinde, toprak işleme ürün gelişim evresi, zirai mücadele, yabancı ot durumu göz önüne alınarak festival günü gelen kavunların, renk tat, aroma, et görünümü çekirdek iriliği, kabuk kalınlığına bakıldı. Yapılan değerlendirme sonucunda: Mesut Agvan1'nci,Memiş Yeni 2'nci,Ramazan Demirok 3'ncü oldu. Birinciye 3 çeyrek altın, bir halı, ikinciye 3 çeyrek altın, bir halı, üçüncüye 2 çeyrek altın, bir halı ve katılan herkese birer çuval gübre, yem ve un verildi.
Çankırı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır; 'Kızılırmak İlçemiz kavun yetiştiriciliği açısından sadece İlimizin değil bölgemizin en önemli kavun üretim merkezidir. Yaklaşık 25000-30000 dekar alanda kavun üretimi yapılmakta, İlçemizde kavun pazarı her gün kurulmakta ve il dışından gelen tüccarlar kavun ihtiyaçlarını toptan olarak karşılamaktadır. Önümüzdeki yıllarda Kızılırmak İlçemiz kavun üretimiyle bölgemizdeki farkını daha da artıracaktır. Üreticilerimizin bol ve bereketli bir üretim dönemi geçirmelerini dilerim" dedi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!