Kızılderili dansı Kızılderili dansı

Güncelleme Tarihi:

Kızılderili dansı Kızılderili dansı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2011 00:00

Mercan Dede, yarın Tribal Vision dans grubu ile aynı sahneyi paylaşacak. Grup, Mercan Dede’nin sufi müziklerine Kuzey Amerika yerli dansı “Pow Wow”la eşlik edecek.

KANADALI Tribal Vision dans grubu, Cuma günü düzenlenecek Kanada milli gününde Mercan Dede ile aynı sahneyi paylaşacak. Grup, Mercan Dede’nin sufi müziklerine Kuzey Amerika yerli dansı “Pow Wow”la eşlik edecek.

Yarın akşam düzenlenecek Kanada Milli Gün resepsiyonu, son dönemlerin en renkli diplomatik davetlerinden biri olmaya hazırlanıyor. Kanada rezidansında düzenlenecek resepsiyonda Mercan Dede sahne alacak. Sufi müziğinin ilahi geleneğini çağdaş müziğin tınılarıyla incelikli bir şekilde harmanlayarak eski ile yeniyi, Doğu ile Batı’yı birleştiren Mercan Dede’ye, Kuzey Amerikalı Tribal Vision dans grubu eşlik edecek. Kanada sefiresi Raja Bailey’in çabalarıyla bir araya gelen Tribal Vision ve Dede, davetlilere eşsiz bir gece yaşatacak.

Kıyafetler doğadan

Naomi Martin, Derek Martin, Chalis Isaac, Matt Isaac, Lisa Marie Lavallee ve Jesse Osawamick’den oluşan altı kişilik grup, ilk kez geldikleri Türkiye ve Ankara için oldukça heyecanlı olduklarını söyledi.
Grubun lideri Naomi Martin, danslarının temelinde doğaya saygı olduğunu belirtirken, kıyafetlerinin doğadaki kuşlar, ağaçlar, güneş ve ay gibi varlıklardan esinlenerek hazırlandığını ifade etti. Altı ulusun şampiyon dansçı ve şarkıcılarından oluşan grubun, sayısız ödül kazandığını anlatan Martin, amaçlarının danslarını tüm dünyaya yaymak ve insanlarla bir araya gelmek olduğunu dile getirdi. İnsanlar için dans ettiklerini aktaran Martin, onların doğayı sevmesi ve saygı duymasına katkı sağlamaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!