Kızılcahamam’ı keşfettiler

Güncelleme Tarihi:

Kızılcahamam’ı keşfettiler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2016 15:54

ATO ve Atlas Dergisi, ‘Ankara’nın İsviçresi’ benzetmesi yapılan Kızılcahamam’ı keşfetmek için gezi düzenledi. ATO Başkanı Bezci, “İyi bir tanıtımla Kızılcahamam’ın yıldızının önümüzdeki yıllarda parlayacağına inanıyorum” dedi. 

Haberin Devamı

Ankara Ticaret Odası (ATO) ve Atlas Dergisi, şifalı suları, doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleriyle keşfedilmeyi bekleyen Kızılcahamam’ın tanıtımı için gezi düzenledi.Kızılcahamam tanıtım gezisine, Ankara ve İstanbul’dan aralarında çok sayıda yayın direktörü ve yazı işleri müdürünün de olduğu basın mensubu katıldı. ATO Başkanı Salih Bezci’nin ev sahipliği yaptığı geziye katılanlar arasında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek, Doğan Burda Dergi Grubu Ceo’su Mehmet Yılmaz, Atlas Dergisi Yayın Direktörü Murat Köksal ve Doğan Burda Dergi Grubu Ankara Temsilcisi Erdal İpekeşen gibi isimler de yer aldı.

İLK DURAK FOSİL AĞAÇLAR

Katılımcıların ilk durağı, 15-18 milyon yıl önce lavların ormanı kaplaması sonucu oluşan ‘fosil ağaçlar’ın yer aldığı Soğuksu Milli Parkı oldu. Milli Park içerisindeki Melih Gökçek Parkı’nda verilen yemek molasının ardından ekip, yaylalar ve dağ köylerinin içinden geçerek Mahkemeağacin Köyü’ne ve Abacı Peri Bacaları’na ulaştı. 11-16 milyon yıl önce volkan patlaması sonucu yöreye çökelen tüflerin 100 bin yıl önce aşınmaya başlamasıyla oluşan Abacı Peri Bacaları, fotoğraf severlerin ilgisini çekti. 

Haberin Devamı

Kızılcahamam’ı keşfettiler

KARAGÖL’DE FOTO SAFARİ

Yavaş soğumayla ortaya çıkan bir püskürme ile oluşan Güvem Bazalt Sütunları Jeosit Alanı gezinin diğer ilgi çekici yerlerinden biri oldu. Gezinin son durağı ise Kızılcahamam-Çerkeş sınırında yer alan Işık Dağı’nın güney yamacındaki Karagöl oldu. Gezi ekibi, yöreyi bilen kampçıların ve doğa severlerin gözdesi Karagöl’de bol bol fotoğraf çekme imkanı buldu. Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız ve Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, tanıtım gezisi katılımcılarıyla yakından ilgilenerek, ilçe hakkında detaylı bilgi verdiler. 

Kızılcahamam’ı keşfettiler

Haberin Devamı

Gezi sonrası ATO Başkanı Salih Bezci tarafından yaptırılan Ayşe Bezci Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin müdürü Handan Arslan, Ankara ve İstanbul’dan gelen gazetecileri misafir ederek, ikramlarda bulundu.

YILDIZI PARLAYACAK

 ATO Başkanı Salih Bezci, dağlar ve çam ormanlarıyla çevrili Kızılcahamam’ın doğal güzelliklerinin yanı sıra pek çok hastalığa iyi gelen şifalı suları ile ünlü olduğunu söyledi. Kızılcahamam’ı ‘Ankara’nın İsviçresi’ olarak tanımlayan Bezci, “İyi bir tanıtımla Kızılcahamam’ın yıldızının önümüzdeki yıllarda parlayacağına inanıyorum” dedi.ATO olarak Ankara’nın adını sağlık turizminde de duyurmayı hedeflediklerini kaydeden Bezci, şunları kaydetti:“Kızılcahamam, keşfedilmeyi bekleyen bir doğa cenneti. Şifalı suları ile sağlık turizmine, yeşil çam ormanları, yaylaları ve temiz havasıyla doğa turizmine elverişli olan Kızılcahamam’da tarihi zenginlikler de mevcut. Türkiye’nin saklı hazinelerinden biri olan ve Sümela Manastırı’na benzerliğiyle dikkati çeken Alicin Manastırı keşfedilmeyi bekliyor. Doğru bir tanıtımla Ankara’ya bir saatlik mesafede yer alan Kızılcahamam ilçemizi hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgi odağı haline getirebiliriz.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!