‘Kız Kardeşim’ eğitimine sertifika

Güncelleme Tarihi:

‘Kız Kardeşim’ eğitimine sertifika
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2018 12:58

‘Kız Kardeşim’ eğitimine sertifika

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - TÜRKİYE’nin 19 farklı kentinde yaklaşık 2 bin 500 kadınla buluşan Kız Kardeşim Projesi’nin Mersin’deki eğitimleri tamamlanırken 49 kadın da sertifikasını aldı.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile TOBB Mersin İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu ev sahipliğinde, Coca-Cola Türkiye, Anadolu Vakfı destekleri ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi işbirliğiyle gerçekleşen eğitimlere katılan kadınlar için sertifika töreni düzenlendi. MTSO Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi Biçer Uçar, TOBB Mersin İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Ayla Harp, Coca-Cola İçecek Türkiye Kurumsal İlişkiler Müdürü Demokan Konyalıgil ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Dr. Işıl Keskin Şahan’ın katılımıyla gerçekleşen törende 49 kadına sertifikaları verildi.
Törende konuşan Dr. Işıl Keskin Şahan, okuryazar tüm kadınlara açık olan eğitimlerle, kadınların sosyal ve ekonomik hayata daha fazla katılımını hedeflediklerini söyledi. MTSO’nun ticaret ve sanayi odaları arasında önemli yeri olduğunu belirten Şahan, "Çünkü yerelde böyle bir projeyi hayata geçirebilmemiz için önemli bir paydaşımız, destekçimiz. Daha önce Kız Kardeşim Projesi gibi birçok önemli projeyi beraber bu salonda gerçekleştirdik. Vermiş olduğunuz desteklerden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.
2 yıldır yürüttükleri projenin, ilerleyen süreçte katma değeri yüksek çalışmalarla devam edeceğine inandığını ifade eden Şahan, "Çok güzel bir şeye imza atıyorlar. Dolayısıyla 2018 ve daha sonraki yıllarda da proje kartopu gibi büyüyerek farklı noktalara ulaşacaktır" diye konuştu.
Bir iş fikri olan ve nereden, nasıl başlayacağını bilmeyen, 18-55 yaş aralığındaki Mersinli kadınlar, Kız Kardeşim Projesi kapsamında verilen eğitimlerle katılarak yeteneklerini geliştirdi. Katılımcılar, kişisel gelişimin yanı sıra finansal okuryazarlık, dijital dünya ve kültürel yansımaları, stres yönetimi gibi konularda eğitim aldı. Eğitim boyunca kendi alanlarında rol model olan ve ilham veren lider kadınlarla da bir araya gelen katılımcıların 13 gün süren eğitimler sonundaki hedefi, bölgesel ekonomide daha etkin rol alabilmek.  

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!