Kız çocuklarının okuması için reçel yapıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Kız çocuklarının okuması için reçel yapıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2017 12:58

Kız çocuklarının okuması için reçel yapıyorlar

Haberin Devamı

MERSİN’in merkez Mezitli İlçesi’nde gönüllü kadınlar, ihtiyaç sahibi kız öğrencilerin eğitimine destek olmak reçel yapıp satıyor.
Mezitli Belediyesi Gönüllü Evi'nde bir araya gelen kadınlar, kendi olanaklarıyla aldıkları malzemelerden 60 kilo turunç reçeli yaptı. Cam kavanozlarda satılacak reçellerden elde edileecek gelir, ihtiyaç sahibi kız öğrencilerin eğitim masraflarında kullanılacak.
Gönüllü kadınlarla birlikte turunç reçeli yapan Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın eşi Sembol Tarhan, "Amaç güzel olunca, gönülden yapılınca tadı bir başka olacaktır. Yaptığımız reçeli sipariş alarak ve çeşitli etkinliklerde satışa çıkartacağız. Elde edeceğimiz parayı yardıma ihtiyacı olan öğrencilerimize her ay düzenli olarak burs vermek için kullanacağız. Amacımız çocukların eğitimlerine destek olmak" dedi.
Sembol Tarhan, gönüllü kadınların atık malzemelerden yaptıkları ürünlerin de satışa sunulduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:
"Yoksul ailelerin okuyan çocukları için bir araya gelen yardımsever kadınlar, atık malzemelerden ürün yaparak hem çevreyi koruyabilecekleri hem de gelir elde edebilecekleri düşüncesiyle evlerinden, komşularından eski kıyafet ile yumurta ve süt kutusu gibi evsel atıkları toplamaya başladı. Çöp kenarlarında da işe yarayan malzemeleri alarak Gönüllü Evi’ne getiren kadınlar atıklardan çanta, cüzdan, hediyelik eşya gibi ürünler yapıyor. Bu ürünlerin de satışından elde edilen gelir kız öğrencilerin okumasına katkı sağlıyor."

Gülhan DEMİRCİ/MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!