Zeynep Cemali Öykü Yarışması'nın kazananları belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Zeynep Cemali Öykü Yarışmasının kazananları belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2018 09:47

Türkiye’nin genç öykü belleğinde iz bırakan Zeynep Cemali Öykü Yarışması’nın sonuçları açıklandı. Usta öykücü Zeynep Cemali’nin anısını yaşatmak amacıyla 2011’den beri düzenlenen ve gençlerin her yıl daha fazla ilgi gösterdiği Zeynep Cemali Öykü Yarışması’na bu yıl 50’den fazla ilden, 500’ün üzerinde öğrenci katıldı.

Haberin Devamı

Yarışmanın bu yıl  teması “kararlılık”tı. Zeynep Cemali'nin 'Öykü Öykü Gezen Kedi' adlı kitabından alıntılanan “Keçi inadı tutan çocuğa laf geçiremeyeceğini anlayınca sustu” cümlesinin kılavuzluk ettiği öyküleri; Çiğdem Sezer, Fadime Uslu, Semih Gümüş, Turgay Fişekçi ve Proje Başkanı Dr. Müren Beykan'dan oluşan seçici kurul değerlendirdi.

Ülkenin her köşesindeki devlet okullarından ve özel okullardan Günışığı Kitaplığı’na ulaşan yüzlerce öykünün arasından üç genç öykücünün eseri ödüle değer görüldü. Ankara’dan 'Kara İncir' öyküsüyle Ali Onur Özkan (7'inci sınıf), Konya’dan 'Görüşürüz' öyküsüyle Duygu Hatipoğlu (8'inci sınıf) ve yine Ankara’dan 'Özel Çocuk' öyküsüyle Kaan Bayri (6'ıncı sınıf) bu yılın ödüllü genç öykücüleri oldu.

 Zeynep Cemali Öykü Yarışması’nın Ödül Töreni, 20 Ekim Cumartesi günü Kadir Has Üniversitesi’nde Günışığı Kitaplığı tarafından düzenlenecek yıllık yayıncılık konferansı sekizinci Zeynep Cemali Edebiyat Günü kapsamında gerçekleşecek. Her yıl olduğu gibi edebiyat ve yayıncılık dünyasının bir araya geleceği konferanstaki törene, aileleri ve öğretmenleriyle birlikte katılacak öğrenciler ödüllerini, usta edebiyatçıların elinden alacak.
 
Yarışmada dereceye giren öykülerle birlikte, Eskişehir, İstanbul, Manisa, Mersin ve Muğla’dan seçilen yedi 'Okumalık Öykü' de Zeynep Cemali Öykü Yarışması Ödüllü Öyküler Kitapçığı’nda yayımlanmaya değer görüldü.

Haberin Devamı

 


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!