Terziev'in gözünden 'Unutulmaz Gelecek'

Güncelleme Tarihi:

Terzievin gözünden Unutulmaz Gelecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2019 12:38

Versus Art Project 13 Nisan tarihine kadar Fırat Arapoğlu küratörlüğünde, ‘Future Unforgettable’ (Unutulmaz Gelecek) isimli sergisiyle Bulgar sanatçı Krassimir Terziev’i ağırlıyor

Haberin Devamı

Versus Art Project, Türkiye’de daha önce SALT, Antrepo Istanbul, BİLSART, 3. Mardin Bienali, 6. Çanakkale Bienali, Gaia Gallery, Evin Sanat gibi farklı müze, galeri ve bienallerde eserleri sergilenen Krassimir Terziev’in Türkiye’deki ilk kişisel sergisine ev sahipliğini yapıyor.

Bulgaristan’da 1990’lı yıllarda klasik medyadan dijitale geçen ilk sanatçılardan olan Terziev, bu platformu hem aygıtı hem konusu hem de sonucunda üretmek istediği eserin kendisi olarak kullanıyor. Video/film, fotoğraf, resim/desen gibi teknik ve ifade araçlarını bir arada kullanarak zaman ve mekân arasındaki ilişkiyi şeffaflaştırıp, yeni bir geçici-hakikat üretiyor. ‘Future Unforgettable’ (Unutulmaz Gelecek) sergisiyle insanın Ay’a ilk ayak bastığı günden içinde bulunduğumuz ‘Mars’a Seyahat’ dönemine kadar geçen yaklaşık yarım yüzyıllık bir süreyi kendi lensleri üzerinden sanatseverlerle paylaşıyor.

BAKMADAN GEÇME!