Perdeyi 'Zorba' açacak

Güncelleme Tarihi:

Perdeyi Zorba açacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2017 21:11

15. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 24 Temmuz Pazartesi akşamı Ankara Devlet Opera ve Balesinin sahneye koyduğu ‘Zorba’ balesiyle başlayacak. Festival, Bodrum Kalesi’nin tarihi atmosferinde, Küba, İspanya, Kazakistan ve Rusya’dan katılan ünlü dans topluluklarını ağırlayacak.

Haberin Devamı

DEVLET Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 15. Uluslararası Bodrum Bale Festivali 24 Temmuz Pazartesi akşamı, Nikos Kazancakis’in aynı adlı başyapıtından Mikis Theodorakis’in müziklerini yazdığı ‘Zorba’ balesiyle başlıyor.

Türkiye prömiyeri gerçekleştirilecek ‘Zorba’ balesini Ankara Devlet Opera ve Balesi sahneye taşıyor. Sevgiyle, aşkla, umutla zorluklara karşı ayakta durmayı öğrenen ve öğreten Zorba’nın öyküsü, ünlü İtalyan koreograf Lorca Massine yorumuyla izlenecek. 28-29 Temmuz tarihlerinde ise Bodrumlu sanatseverler iki gece Küba rüzgarına kapılacak. Kübalı sanatçı ve koreograf Lizt Alfonso tarafından kurulan ‘Lizt Alfonso Dans Küba’ topluluğu, etnikten moderne uzanan; habanera, danzon, caz, tango, flamenko dans gösterileri ile festivalde olacak. 1 Ağustos Salı akşamı İstanbul Devlet Opera ve Balesi, ‘Uyuyan Güzel’i Çaykovski’nin eşsiz müzikleri eşliğinde sahneleyecek. Teknik ve estetik açıdan bale repertuvarının en önemli eserlerinden kabul edilen ‘Uyuyan Güzel’i İstanbul Operası Başkoreografı Ayşem Sunal Savaşkurt, Marius Petipa koreografisi ile sahneye uyarladı. Bir hayal dünyasına kapılarını açan eserin konusu, bir Avrupa masalından esinlenerek Charles Perrault tarafından oluşturulmuştu. 4 Ağustos Cuma akşamı festivale Kazakistan’dan katılan Astana Balesi sahne alacak. Koreograf Ricardo Amarante’nin ‘Gaya’ ve

‘A Fuego Lento’ adlı iki eseri ile sahnede olacak topluluk dans performansları ile öne çıkıyor. Festival 12 Ağustos Cumartesi akşamı, tanınmış İspanyol dans topluluğu ‘Los Vivancos’ kardeşlerin performansları ile sona erecek.

BAKMADAN GEÇME!