Nuri İyem Resim Ödülü için başvuru tarihi belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Nuri İyem Resim Ödülü için başvuru tarihi belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2019 14:20

Evin Sanat Galerisi tarafından her sene düzenlenen Nuri İyem Resim Ödülü Resim Yarışması, bu yıl 14’üncü kez düzenleniyor. Yarışmaya katılmak isteyen ressamların, eserlerini formlarıyla birlikte; 31 Mayıs–2 Haziran tarihleri arasında Evin Sanat Galerisi’ne teslim etmeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

Evin Sanat Galerisi tarafından her sene düzenlenen Nuri İyem Resim Ödülü Resim Yarışması, bu yıl 14’üncü kez düzenleniyor. Nuri İyem adına 2006 yılından bu yana gerçekleştirilen yarışma, Nuri İyem’i anmak ve TC vatandaşı genç ressamları desteklemek amacını taşıyor. Yarışmaya katılmak isteyen 18 yaşını doldurmuş, TC vatandaşı ressamların, eserlerini; www.evin-art.com adresinden veya Evin Sanat Galerisi’nden temin edebilecekleri katılım formlarıyla birlikte; 31 Mayıs–2 Haziran tarihleri arasında, 10:00–19:00 saatleri arasında Evin Sanat Galerisi’ne teslim etmeleri gerekiyor.

Nuri İyem Resim Ödülü’nün bu yılki seçici kurulu; Fırat Arapoğlu, Gamze Büyükkuşoğlu, Cansen Ercan, Hakan Gürsoytrak, Ümit İyem, Prof. Dr. Erhan Karaesmen, Temür Köran, Prof. Dr. Burcu Pelvanoğlu ve Feyyaz Yaman’dan oluşuyor. Seçici Kurul tarafından seçilen, ödül sahibi sanatçıya 10 bin TL para ödülünün yanısıra Nuri İyem Resim Ödülü’nü simgeleyen, Prof. Rahmi Aksungur tarafından özel olarak üretilen bronz heykel verilecek. Evin Sanat Galerisi’nin kurucusu olan ve geçen yıl hayatını kaybeden Evin İyem anısına bir kerliğe mahsus olmak üzere Evin İyem Jüri Özel Ödülü adı altında yine jürinin belirleyeceği bir katılımcı da Paris’te bir haftalık kültür-sanat gezisi kazanacak. Ayrıca Evin İyem Jüri Özel Ödülü’nü alan sanatçıya, bir Nasip İyem yapıtının, bu ödül adına özel olarak hazırlanmış bir röprodüksiyonu verilecek. Seçici kurul tarafından belirlenen sergide yer alacak resimler, Evin Sanat Galerisi’nde 25 Haziran tarihinde Doğan Hızlan ve Selçuk Altun’un katılımıyla gerçekleşecek ödül töreninin ardından 9 Temmuz tarihine kadar sergilenecek ve hazırlanacak katalogda bir araya getirilecek.

BAKMADAN GEÇME!