Mardin'de Ai Weiwei

Güncelleme Tarihi:

Mardinde Ai Weiwei
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2018 23:55

DÜNYANIN en önemli çağdaş sanatçılarından Ai Weiwei´nin, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nde açılan ‘Ai Weiwei Porselene Dair’ sergisindeki eserlerden oluşan özel seçkileri Mardin’de sergilenmeye başladı.

Haberin Devamı

Mardin Kent Müzesi Dilek Sabancı Gösteri Merkezi’nde açılan sergi için düzenlenen törene, Mardin Valisi Mustafa Yaman, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Dilek Sabancı, Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel Akyüz ve Mardinli sanatseverler katıldı. Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi içinde yer alan Dilek Sabancı Sanat Galerisi’nde kapılarını açan 'Ai Weiwei Mardin’de' adlı sergi, Çinli sanatçının hem hayat hikâyesinden hem de el sanatları geleneği ve sanat tarihi yaklaşımından izler taşıyor.

Törende konuşan Vali Mustafa Yaman, kentte üç yıl içinde yaşanan değişikliklere dikkat çekerek, tarihi kentte yapılan sanatsal etkinliklerle Mardin'in artık sanatın da başkentliğine aday bir şehir haline geldiğini anlattı. Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Dr. Dilek Sabancı ise müzenin kurulmasının Sakıp Sabancı’nın sözü olduğunu belirterek "Bugün sizlere Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi’nin, 49 yıl süreyle Sabancı Vakfı’na tahsis edildiği müjdesini veriyorum. Biz Sabancı Vakfı olarak, müzemize her zamanki gibi en iyi şekilde sahip çıkacağız" diye konuştu.

Ai Weiwei´in en büyük kişisel sergisini sanatseverlerle buluşturan Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi Müdürü Dr. Nazan Ölçer, özel seçkiden oluşan sergiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Ai Weiwei tüm dünyanın hayranlıkla takip ettiği, en önemli çağdaş sanatçılardan biri. Umuyorum, ziyaretçilerimiz Mardin’in bu büyülü atmosferinde sergilenen eserleri izlerken Ai Weiwei gibi bir sanatçıyı tanıma fırsatı bulacaklar" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!