'Saraybosna'nın Kalbi' Emin Alper'in

Güncelleme Tarihi:

Saraybosnanın Kalbi Emin Alperin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2019 14:54

Emin Alper üçüncü uzun metraj filmi 'Kız Kardeşler' ile Saraybosna Film Festivali'nde 'Saraybosna'nın Kalbi' adını taşıyan en iyi yönetmen ödülünün sahibi oldu.

Haberin Devamı

Dünya prömiyerini Berlin Film Festivali’nin Ana Yarışma bölümünde yapan Kız Kardeşler filmi ile Emin Alper 25. Saraybosna Film Festivali'nde en iyi yönetmen ödülünü aldı. Film aynı zamanda, festival kapsamında Uluslararası Sanat Sinemaları Konfederasyonu CICAE'nin verdiği dağıtım ödülünü de kazanmıştı. Türkiye-Almanya-Hollanda-Yunanistan ortak yapımı film, annelerinin ölümünün ardından kasabaya besleme olarak verilen üç kız kardeşin, yıllar sonra köylerine geri dönmesini ve birbirleriyle yüzleşmelerini konu alıyor. Türkiye’den festivalin uluslararası yarışma bölümüne seçilen tek yapım olan Kız Kardeşler’in yönetmen koltuğunda Emin Alper oturuyor. Başrollerinde Cemre Ebüzziya, Ece Yüksel ve Helin Kandemir bulunuyor. Filmin yapımcılığını Nadir Öperli, görüntü yönetmenliğini ise Emre Erkmen üstleniyor. 

Türkiye prömiyerini 38. İstanbul Film Festivali’nde nisan ayında yapan film, festivalde en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi kadın oyuncu (Cemre Ebüzziya, Ece Yüksel, Helin Kandemir), en iyi müzik ve FIPRESCI ödüllerini kazanmıştı.

Haberin Devamı

Film 13 Eylül'de vizyona girecek.

Saraybosnanın Kalbi Emin Alperin

BAKMADAN GEÇME!