Dünyanın en hızlı piyanisti Maksim Mrvica İstanbul'da

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en hızlı piyanisti Maksim Mrvica İstanbulda
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2019 16:02

Saniyede 16 nota çalabilen, dünyanın en hızlı parmaklarına sahip ve en çok satan klasik - crossover piyanisti Maksim Mrvica ilk kez Türkiye’de! Dünyanın en başarılı Hırvat müzisyenlerinden Mrvica, New Silk Road /Yeni İpek Yolu albümünün dünya lansmanı kapsamında, 20 Mart’ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda sahne alacak.

Haberin Devamı

Dünyanın en çok satan klasik - crossover piyanisti unvanına sahip Maksim Mrvica, CRR’de vereceği konserde; Nisan ayında 8. ve son sezonu yayına girecek olan Game Of Thrones’un tema müziğinin de bulunduğu yeni albümünden eserler icra edecek. Sanatçının yaşadığı Hırvatistan, dünyanın en çok izlenen dizisi unvanına sahip Game of Trones’un çekildiği üç ülkeden biri.

Fındıkkıran, All Of Me (John Legend) ve  Clocks (Coldplay) sanatçının yeni albümünden icra edeceği diğer eserlerden birkaçı.
Mrvica konserde ayrıca, önceki çalışmalarında yer alan ve yorumuyla müzikseverlerden büyük beğeni toplayan; Flight Of The Bumblebee, Exodus, The Godfather gibi klasiklere de yer verecek.
Sanatçı New Silk Road turnesi kapsamında, aralarında Sydney, Seul, Pekin ve Şangay’ın da bulunduğu pek çok şehirde biletlerin günler öncesinden tükendiği konserler verdi. Mrvica,  New Silk Road turnesinde 3 kıtada 60 şehir yer alıyor.
Konser biletleri 110 – 80 – 60 ve 40 TL olarak CRR Konser Salonu Gişesi ve Biletix’ten temin edilebilir.

Haberin Devamı

İLK KONSERİNİ 12 YAŞINDA VERDİ
Klasik Müziğin dahi prensi olarak anılan Maksim Mrvica, Hırvatistan'da doğdu. 9 yaşında Marija Sekso'dan piyano dersleri almaya başladı. Aynı yıl ilk halka açık performansını, üç yıl sonra ise ilk konser performansını gerçekleştirdi. Maxim Mrvica, 1990'da başlayan savaşın müzik kariyerini engellemesine izin vermedi ve müzik eğitimine devam etti.
Sanatçı, Hırvatistan Ulusal Yarışması ve Fransa’daki Rubinstein Piyano Yarışması’nda birinci oldu.  Ardından, Budapeşte’deki Franz Liszt Müzik Akademisi’ni ve Paris’te Alexander Skrjabin Konservatuarını bitirdi.
Mrvica ülkesinecdöndüğünde büyük bir ilgiyle karşılandı; kısa süre sonra Gestures isimli ilk CD'sini kaydetti.
EMI’den çıkardığı “Piano Player” albümü 4 milyondan fazla sattı. Albüm Hong Kong’ta iki kez Platin, Singapur’da ise Altın Plak aldı.
Japonya’ya yaptığı 20 şehirlik turne, uluslararası bir sanatçının Japonya’da gerçekleştirdiği en büyük turne olarak hafızalara kazındı.
Turnenin başarısının ardından; Moskova Filarmoni Orkestrası’ndan solist olarak ve Polonya Chopin Society tarafından Chopin’in doğumunun 200. yıldönümünde konser vermesi için davet aldı.

Haberin Devamı

Klasik müzik ve film müziklerinden, pop ve elektronik müziğe, müzik türleri arasındaki sınırları yıkan Maksim, geniş bir dinleyici kitlesine sahip.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!