Galeri Binyıl sekiznci kez Contemporary İstanbul'da

Güncelleme Tarihi:

Galeri Binyıl sekiznci kez Contemporary İstanbulda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2018 15:27

Galeri Binyıl, bu yıl 20-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek Contemporary İstanbul'da sekizinci kez sanatseverlerle buluşacak.

Haberin Devamı

Galeri Binyıl'ın koleksiyonundan Nurgül DökmecierSemra Ecer, Şükrü Karakuş, Fazilet Kendirci, Seydi Murat Koç, Talin Mert, Şela Mistriel, Deniz Orkuş, Çetin Özer, Şener Taciroğlu, Constantinos Valaes gibi biri Yunanlı, 10 Türk olmak üzere 11 sanatçının eserleri fuarda sergilenecek.

Uzun yıllardır Türkiye’de ve Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarlarında yer alan Galeri Binyıl kurucu ve yöneticisi İlknur Şanal, “2019 yılı Galeri Binyıl’ın 20'inci yılı, dolayısıyla bizim için oldukça önemli bir yıl. Galeri Binyıl’ın hatırı sayılır bir geçmişi var, türk sanat tarihine imzasını atmış, yaşayan ve kaybettiklerimiz arasında pek çok değerli sanatçı ile birlikte genç kuşak sanatçılarla da çalışma fırsatımız oldu. 19'uncu yılımızda sanat etkinliklerini daha geniş ve farklı projelerle de sürdüreceğiz, kalıcı çalışmalar içinde olacağız ve gelişmeleri her zaman sanat dünyası ile paylaşarak katkı sağlamaya devam edeceğiz. Galeri Binyıl aynı zamanda yeni açılacak Hamam Arts Hub tarihi binasında da sanatsal etkinliklerini sürdürecek." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Hamam Arts Hub birleşik sanatsal oluşum, sanat galerisi ve tasarım dükkanı, kreatif çalışma alanları, artcafe ile birlikte çağdaş, güncel ve fotoğraf, kavramsal, dijital performans yapan sanatçıların eserlerine yer verecek. Hamam Arts Hub oluşumun içerisinde yer alan Galeri Binyıl, İstanbul Design Factory tarafından mimari düzenlemesi yapılan 17'inci yüzyıl tarihli bir hamamda yer alacak. Bu gizemli ve etkileyici bina, efektif kullanılarak sanat eserlerine yer verilecek.

Hamam Arts Hub, klasik bir sunum mekânı olmanın ötesinde çok çeşitli sanat ve etkinlikler ile çalışmalarına devam edecek. Kreatif çalışma alanları içeriği kapsamında, genç sanatçıların katılacağı yarışmalarının da düzenleneceği, yaratıcı sanat disiplinlerinin bir arada üretebilecekleri çalışma alanları, sanat dükkânı ve bahçeli kafesinde sağlıklı ürünler sunulacak. Sanat ilgililerinin, koleksiyonerlerin eser seçebilecekleri mekânda, eğitimlere yer verilecek, sanat takipçilerinin dinlenmesine ve sohbet etmelerine olanak sağlayabilecek bir sanat merkezi oluşturulacak. Tarihi Osmanlı Hamamı, Hamam Arts Hub kültür sanat ve kreatif çalışma merkezi, aktif ve su sporlarıyla uğraşan bir ekip ile hazırlandı.

Haberin Devamı

Hamam Arts Hub'ın sanatsal yönetimini ve Galeri Binyıl ile yapılacak çağdaş sanat sergi ve etkinliklerini, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi mezunu İlknur Şanal üstlendi.

BAKMADAN GEÇME!