Bedenin sınırlarında...

Güncelleme Tarihi:

Bedenin sınırlarında...
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2019 13:25

Genç kuşağın güçlü fırçalarından Nesli Türk’ün 11 Mart-1 Nisan tarihleri arasında Galeri MERKUR’da görülebilecek ‘Corpus Magnum’ başlıklı sergisinde ‘kıvrılma’, ‘sıvılar’ ve ‘saçılma’larla bedenin sınırlarında geziniyor.

Haberin Devamı

Sanatçı Nesli Türk, ‘Bedenin Hafızası’ (2011) ve ‘Kara Duyu’ (2015) sergileriyle hesaplaştığı duyumsamayı ‘Corpus Magnum’ serisiyle başka bir plastiğe taşıyor. Hep beden, sıvılar, kıvrımlar ve saçılma ile derdi olmuştur Nesli Türk’ün. Bedenin saçıldığı büyüklüğü boyamak... Ötesi, dünyevi ve sonsuz!
Nesli’nin güçlü desenine ve boya sürüşüne eşlik eden bu yaklaşım, ‘Corpus Magnum’ ile eskizin hafifliğine dönüşerek sökün ediyor gözlerimize. İnsanın, ‘anima’ ya da arzunun dolayımsız akışı... Tanıdık olan; Nesli’nin tuvallerinde ‘büyük beden’in ya da ‘kadın oluşun’ gözüne dönüşüyor.
Kıvrılan beden, açılan ağızlar; hep bedenin devinimiyle uğraşıyor ressam... Sarının salınımı, titreyen melenkolisi ve grinin gölgesiyle parlayan, açılan bir yüzey. Bedenin kıvrımı ve sancısı insanlığımızın gözüne evriliyor sarsıntılı güncelliğiyle.
Genç kuşağın güçlü fırçalarından Nesli Türk’ün ‘Corpus Magnum’ başlıklı sergisi 11 Mart-1 Nisan tarihleri arasında MERKUR’de izlenebilir.

Bedenin sınırlarında...

Bedenin sınırlarında...


Haberin Devamı

MERKUR
Mim Kemal Öke Cad. Erenler Apt.
No: 12 D: 2 Nişantaşı / İstanbul
Telefon: 0212 225 37 37
www.galerimerkur.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!