Angelina Jolie’nin keşfi Sabahattin Ali hayranı

Güncelleme Tarihi:

Angelina Jolie’nin keşfi Sabahattin Ali hayranı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2018 13:04

Angelina Jolie’nin yönettiği ‘In the Land of Blood and Honey’deki rolüyle dikkatleri üzerine çeken Boşna Hersekli yıldız oyuncu Alma Terzic, dijital film ve dizi platformu Netflix’te yayına giren ‘The Maus’ filminde başrolde. Terzic, “Türk yazarlarını tanımaya çalışıyorum. Örneğin Sabahattin Ali’yi seviyorum, onu anlamaya çalışıyorum” diyor.

Haberin Devamı

Oyunculuğunuzun ilk dönemlerine geri dönelim, nasıl başladı yolculuk?
Oyunculuğa 7 yaşında tiyatroda başladım. Savaş yıllarıydı ve sahnede olmak gerçek dünyadan kaçmak için mükemmel bir yoldu. Ara vermeden devam ettim. Sonra Saraybosna’ da konservatuara girdim. Devlet Tiyatrosu’nda oyuncu oldum.

Angelina Jolie’nin filmindeki rolünüzle nasıl kesişti yolunuz?
Angelina Jolie benim Bosna’da yaptığım işleri izleyip beğenmiş ve beni filmine seçmiş. Ben yönetmenin kendisinin olduğunu seçildikten sonra öğrendim. Şanslıydım, benim için büyük tecrübe oldu.

Bugüne kadar bir çok dizide rol aldınız, dizi sektörünün dönüşümü ve değişimiyle ilgili neler söylemek istersiniz?
Türkiye’nin bütün Avrupa, Güney Amerika gibi pazarda söz sahibi olması çok güzel ve önemli, pozitif bir durum. Çünkü Türk kültürü, turizmi vs için büyük reklam ve oyuncular için de tanınma izlenme fırsatı. Ama piyasa büyürken kalite düşmemeli, bu kötü olur.

Haberin Devamı

Başrolünde olduğunuz Netflix filmiThe Maus’ yayında, filmden bahsedebilir misiniz?
Film dört yıllık bir düşüncenin ürünü ve Madrid ve Tenerife’de bir yıl kadar önce çektik. Çekimler iki ay sürdü. Senaryo aşaması ve hazırlık çok uzun sürdü. Cannes Film Festivali'nde başlayan bir hayal bu filme dönüştü. İngilizce ve Boşnakça oynadım. Değişik bir karakterdi. İlk korku karakterim de diyebiliriz.

Angelina Jolie’nin keşfi Sabahattin Ali hayranı
Alma Terzic, Netflix filmi 'The Maus'un başrolünde oynuyor.

Netflix’te takip ettiğiniz hayranı olduğunuz diziler var mı? Hayalinizdeki rol hangisi?
Aslında çok fazla var. Elizabeth değil ‘The Crown’ TV serisi ve Harley Quinn film karakterini oynamak isterdim.

Çoğu oyuncu için farklı bir yerdedir tiyatro, siz ne düşünüyorsunuz gelecek projelerinizde bu gibi atılımlarınız olacak mı?
Tiyatro her zaman benim hayattaki birinci aşkım oldu. İnsanlara mesaj vermek istiyorum ve kamera önünde bunun daha çok insana ulaşabileceğini gördüm. O yüzden kamera önünde devam edebiliyorum ama doğru zaman mutlaka gelecek ve tiyatroya döneceğim. Yaşadığımız zamanda insanlara mesaj vermek çok önemli.

Haberin Devamı

Son dönemde hayatta çok nelerden zevk alıyorsunuz?
Kitap okuyorum. Türk yazarlarını tanımaya çalışıyorum. Örneğin Sabahattin Ali’yi seviyorum, onu anlamaya çalışıyorum. Ayrıca çok film izleyip esinlenmeye kendi karakterlerime konsantre olmaya uğraşıyorum.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!