‘Kısmetin Peşinde’ sergisine büyük ilgi

Güncelleme Tarihi:

‘Kısmetin Peşinde’ sergisine büyük ilgi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2017 11:46

‘Kısmetin Peşinde’ sergisine büyük ilgi

Haberin Devamı

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA) - MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi 2017-2018 sanat sezonunu, Ressam Emin Güler’in ‘Kısmetin Peşinde’ isimli resim sergisiyle açtı.
Serginin açılışın Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit, MTSO Genel Sekreteri Kadir Dölek, ünlü ressam Ahmet Yeşil’in yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı. Sergide sanatçının 24 adet yağlı boya resmi sanatseverlerle buluştu.
Ressam Güler, resim tutkusunu ağır basması nedeni ile sınıf öğretmenliğini bıraktığını belirterek, ardından ikinci üniversite olarak Gazi Üniversitesi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nü bitirdikten sonra resim öğretmeni olarak tekrar atandığını, 25 yıl çalıştıktan sonra emekli olduğunu söyledi.
Resim yapmaya çocukluğunda, ağabeyinin sayesinde başladığını ifade eden Güler, "Çocukken ağabeyim güzel sanatlar öğrencisiydi. Biz 8 kardeşiz. Hiç biri ona modellik yapmazdı, bir tek ben yapardım. Modellik yaparken sürekli onu izlerdim. Sürekli etrafında dolaşırdım. Resme ilgim o yıllarda başladı diyebilirim. Ardından bu alanda kendimi geliştirdim. Yurt içinde ve yurt dışında toplam 40 civarında kişisel sergi açtım" dedi. Sanatı, kişinin içsel dünyasının dışa yansıması olduğunu kaydeden Güler, "Bütün eserlerimde Anadolu insanı ve hayvan figürlerini kullanıyorum. Her canlı yaşayabilmesi için kısmetinin peşine düşer. Bir kuş bile kısmetinin peşindedir. Eğer resimlerimle dikkatli bir diyaloga girerseniz, bu mesajı alabilirsiniz. Bu yüzden de sergimin adı, Kısmetin Peşinde" diye konuştu.
29 Kasım’a kadar açık kalacak sergi, hafta içi 08.30-18.00, hafta sonu ise 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!