Kışla baş etme yollarına giriş

Güncelleme Tarihi:

Kışla baş etme yollarına giriş
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2017 11:02

74. sayımızın 101 sayfasında kışla baş etmeye çalışanlara derslik tavsiyeler var.

Haberin Devamı

Çok soğuk! Ay ama cidden çok soğuk! O halde gecikenler için bir alışveriş listesi çıkarayım, kışı en rahat nasıl atlatırız ondan bahsedeyim istedim. Kırmızı yanakların hepimize çok yakıştığına aşırı eminim ama ayaklarımız da içimiz de hiç üşümesin, aman hastalanmayalım, değil mi? O zaman bakalım kışı rahat geçirmek için neleri ihmal etmemeli!

 

HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIK

Kahve çoğumuzun göz bebeği olsa da, başka şeylere de şans tanımanın vaktidir dostlar! Bitkilerden şifa bulacağız. Ihlamurunuzu, adaçayınızı aman eksik etmeyin. Bütün raflar çoktan kış çaylarıyla dolup taştı, inanılmaz lezzetli karışımlar da var üstelik. Her derde deva hepsi. Kış sebzelerini bolca tüketin, meyveleri ihmal etmeyin. Sıvı tüketin, su zaten en önemlisi. Cildiniz için de öyle! Buraya bir sonraki başlıkta geleceğim. Bağışıklık sistemini ayakta tutmanın en önemli yolu iyi beslenmek. İhmal etmeyin kendinizi. Annenizin aklı sizde kalmasın. Sesiniz azıcık çatallansa içi gidiyor, biliyorsunuz!

 

Haberin Devamı

CİLDİ DE KORUMAK MÜHİM

Nem cildin en önemli ihtiyacı şu sıralar, hele havalar iyice soğuyup yüzümüze yüzümüze çarptıkça o hissedilen gerginlik var ya hani… Onu yok etmek mümkün! Bol bol su için, bu her mevsim çok önemli. Nemlendirici kullanmayı da ihmal etmeyin. Vazelin bile işinizi fazla fazla görecektir. Evden çıkmadan, akşamları yatarken mutlaka cildinizi nemlendirin. Ellerinizi de unutmayın. Çatlayıp canınızı acıtmasınlar. Onlarla çıkaracağınız daha nice ders notu var. İyi bakmalısınız!

 

ÜŞÜMEMEK MÜMKÜN MÜ?

Kazaklar kış mevsiminin vazgeçilmezi de, kimisi kaşındırıyor deli gibi. Sonra dışarıda üşüyor, içerde terliyorsunuz. Sonra hop! Yine hep birlikte hapşırmalar başlıyor. Kat kat giyinip kendinizi hareket edemez hale getirmektense joker parçalar tercih edebilirsiniz. Termal içlikler, hiç yüz vermediğimiz atletler, kalın külotlu çoraplar her birimizin en yakın arkadaşı, hiç inkar etmeyelim. Soğuğa yiğitlik olmaz. Üzerinde her termal yazana inanmayın yalnız. O önemli. Araştırın. Tecrübelere kulak verin. Bir kere alın, senelerce giyin, uyduruk etiketlere boşuna para vermeyin. Gerektiği kadar giyinin. Dolabınızda yün kazaklarınız olsun mutlaka. Bunlar iyi günlerimiz, daha da soğuyacak hava. Duşunuzu akşam alın, sabahtan hızlı hızlı halletmeniz ve saçlarınızın kurumamış olması büyük risk. Hiç girmeyin. Sakince yapın akşamdan banyonuzu, iyice kuruyun, sıcacık yatağınıza geçin, huzurla uyuyun.

 

Haberin Devamı

KIŞ AKSESUARLARI

Yumuşacık atkılara, berelere, eldivenlere zaten bayılıyoruz. Çantamıza her ihtimale karşı minicik bir bere atmanın ne zararı olabilir ki… Bulunsun bulunsun. Birden bir rüzgar eser, kendinizi şaşırırsınız valla! Atkınızı, berenizi eksik etmeyin hiç. Bir de mutlaka şal bulunsun çantanızda. Çünkü toplu taşıma insanlarınız. Haliyle bir sıcak bir soğuk canımız çıkıyor yollarda. Terliyoruz, soğuyoruz. Hastalanmamak için en güzeli, omuzunuza atacak bir şalınız olsun.

 

Yazan: Buğu Begüm Başar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!