Kısa kısa eğitim

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa eğitim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2002 14:16

* Sertifika konulu sempozyum

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde, ´Sertifika Programlarının İş Dünyasındaki Yeri´ konulu sempozyum düzenleniyor. Son yıllarda ülkemizde oldukça ilgi gören sertifika programları ile ilgili uygulamaların, enine boyuna ele alınacağı toplantıda; iş ve akademi dünyasından konuşmacılar görüş bildirecekler ve durum analizi yapacaklar.
İletişim Fakültesi Sertifika Programları eğitimcisi ve yönetim danışmanı Ekin Kopkiman'ın düzenlediği sempozyum, yine İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Uzmanlığı ve İnsan Kaynakları Uzmanlığı Sertifika Programları öğrencilerinin katkılarıyla organize edildi.
Sempozyuma konuşmacı olarak katılan isimler şöyle: Prof. Dr. Cengiz Erdamar (İ.Ü. İşletme İktisadı Enstitüsü), Deniz Sungurlu (Cisco Systems Network Academy Program Yöneticisi), Fatma Apaydın (Microsoft Kanal Satış Müdürü), Mine Kılıç (Hürriyet İK Gazetesi ve yenibir.com Editörü), Bülent Tekmen (Netron Bilgi İletisim Teknolojileri Egitim Koordinatorü), Vedat Erol (İnsan Kaynakları Uzmanı ve Danışmanlık Firması Sahibi), Altuğ Coşkun (Akademi İstanbul İşletme İletişimi Bölüm Başkan Yrd.)
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu´nda (Beyazıt), 22 Mayıs Çarşamba günü, saat 9.30-13.30 arasında gerçekleştirilecek olan sempozyuma katılım ücretsiz.



* Elektronik Pazarlama Semineri
Koç Üniversitesi ´Marketing Club´ tarafından, Siemens sponsorluğunda düzenlenecek olan ´Elektronik Pazarlama´ semineri 28 Mayıs 2002 tarihinde öğretim üyeleri, öğrenciler ve sektör çalışanlarının katılımıyla gerçekleşecek. Çeşitli sektörlerden 250 davetli ve değişik üniversitelerden 70 kişinin oluşturacağı toplam 320 katılımcıyı konuk edecek seminerin amacı elektronik pazarlama konusunda öğrencileri ve öğretim üyelerini bilgilendirmek.

* Sembol´de film yarışması
Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı´nın düzenlediği ´Çocuklararası Serbest Konulu Film Yarışması´nda Özel Sembol İlköğretim Okulu´ndan Buse Yılmaz ve Nil Neda Kaya yine ödül kazandı. Geçen yıl aynı yarışmada ikinci olan Kaya ve Yılmaz bu yıl birinciliğe ´Savaşın Öteki Yüzü´ adlı yapıtlarıyla ulaştılar. Savaşın Öteki Yüzü savaşta babalarını kaybeden bir ailenin hayatla mücadelesini anlatıyor.

* Girişimciliğe Yenibir bakış
yenibir.com geçtiğimiz dönemde iki bini aşkın kullanıcısının ücretsiz olarak katıldığı yenibir bakış konferanslarına girişimcilik konusu ile devam ediyor. Kadir Has Üniversitesi Konferans Salonu´nda 25 Mayıs günü 14.00-17.30 arasında yapılacak eğitimde E&E Group Genel Müdürü Kıvanç Ersöz konuşmacı olacak. Eğitimin içeriğinde şu konulara değinilecek: Girişimcilik yetenek ve motivasyonunun belirlenmesi, iş fikrinin geliştirilmesi, girişimcilik seçenekleri, girişimciler için insan faktörü, mali ve hukuki konular, iş planı yapılması. Ayrıntılı bilgi ve kayıt için: www.yenibir.com/yenibirbakis

* Boğaziçililer buluşuyor
Boğaziçi Üniversitesi mezunları, bugün üniversitenin Güney Kampusu´nde buluşuyor. Saat 15.00´te Kırmızı Salon önünde gerçekleşecek ´Boğaziçili Yazarlar İmza Günü´nde; Aslı Erdoğan, Celil Oker, Fidan Terzioğlu, Gökmen Karadağ, Murat Gülsoy, Umur Talu, Yaprak Özer, Tuğrul Tanyol, Mehmet Açar ve Nurdan Gürbilek kitaplarını imzalayacak. Gün boyu sürecek etkinliklere, 5 bin Boğaziçi Üniversitesi mezununun katılması bekleniyor.

* Web tasarım yarışması
Bahçeşehir Koleji´nin, öğrencilerin ilgisini internete çekmek ve bu alanda yeteneklerini geliştirmek amacıyla ilköğretim 6, 7 ve 8´inci sınıflar arasında düzenlediği ´Okullararası Web Sitesi Tasarım Yarışması 2002´nın sonuçları, 22 Mayıs´ta açıklanacak. 14 okuldan 38 öğrencinin projesiyle katıldığı yarışmada birinci olan öğrenciye bilgisayar ve birçok program hediye edilecek.

* Nahıl Şenliği
Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) 31 Mayıs- 2 Haziran tarihleri arasında tarihi Darphane binalarında ´İkinci el eşyalarınızla bir yenilik bağışlayın´ sloganıyla 1. Nahıl Şenliği´ni düzenliyor. Elde edilecek gelirle yoksul kadınlar tarafından üretilen her tür ürünü pazarlamak üzere sürekli bir satış yeri ve yeni çocuk yuvaları açılacak. Express Kargo (0212 549 05 05) kadın emeği için bağışladığınız her şeyi ücretsiz olarak evinizden alacak. Bilgi için: 0212 292 26 72


* Sınav Stresi
ÖSS sırasında öğrencilerin yaşadığı stresi minimuma indirmek ve öğrencinin potansiyelini en verimli şekilde kullanabilmesini sağlamak amacıyla Türkiye´de ilk kez ÖSS´ye Duygusal Hazırlık Semineri düzenleniyor. Seminer NLP uzmanı ve dilbilimci Ece Aktosun tarafından 1-12 Haziran 2002 tarihleri arasında birer günlük çalışmalar şeklinde Çırağan Sarayı Yıldız Salonu´nda gerçekleştirilecek. Bilgi için: 0212 260 86 43.

* Franchising seminerleri
Franchise & More tarafından düzenlenen Franchising seminerleri `İşin Sırrı: Yerel Tanıtım` konusuyla devam ediyor. Seminerlerde franchise veren firmaların sahip, yönetici veya uzmanları için seçilmiş konular uzman konuşmacılar tarafından vaka metoduyla işleniyor. 22 Mayıs´ta Büyükdere Cad. No. 52/17 adresindeki Franchise & More Seminer Salonunda düzenlenecek seminerin konu başlıkları yerel tanıtım, satış artırma, kampanyalar ve tavsiye edilmek olacak. Bilgi için: 274 97 44


* TEGV´den yeni birimler
Semiha Şakir Sarıgöl Vakfı adına Dina Topbaş Şakir tarafından yaptırılarak Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı´na (TEGV) bağışlanan Semiha Şakir Rahmanlar ve İbrahim Şakir Merdivenköy Öğrenim Birimleri 16 Mayıs´ta hizmete açıldı. Türkiye çapındaki 63 ögrenim birimi ile, eğitim olanakları sınırlı olan yerlerde yaşayan çocukların okul dışı zamanlarındaki eğitimlerine katkıda bulunmak amaçlanıyor.

* Demirel, Işık´ta
9´uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Işık Üniversitesi öğrencilerine `Anadolu´da Üniversite Olayı´ konulu bir konferans verdi. 10 Mayıs tarihinde Özel Işık Lisesi´nde gerçekleşen konferans sonrasında, Işık Üniversitesi ve Harran Üniversitesi arasında akademik işbirliği protokolü imzalandı. Süleyman Demirel, daha sonra ise Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Cihat Kürkçüoğlu´nun fotoğraf sergisinin açılışını yaptı.

* Hukuk öğrencisinin başarısı
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi dördüncü sınıf öğrencisi Mahur Uğur Kazak, ABD´deki Uluslararası Hukuk Öğrencileri Birliği´nin (ILSA) Yönetim Kurulu´na seçildi. ILSA´nın Washington´da düzenlenen kongresinde Yönetim Kurulu´na öğrenci değişiminden sorumlu direktör olarak giren Kazak, kurulda Amerikalı olmayan tek öğrenci oldu.

* FMV´de Avrupa Günü
Fevziye Mektepleri Vakfı Özel Işık İlköğretim Okulu, ´Avrupa Günü´nü öğrencileriyle birlikte kutladı. 9 Mayıs´ta gerçekleşen etkinlikte öğrenciler; şiir, müzik ve dans gösterileri ile kendi yazdıkları sloganları beyaz güvercinler eşliğinde seslendirdiler.

* Kariyer Rehberi çıkıyor
Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü, üniversite üç ve dördüncü sınıf öğrencilerine iş hayatına atılmadan önce yol gösterecek olan Kariyer Rehberi´nin ilk sayısını yayımlıyor. Loreal firmasının sponsorluğu ile hazırlanan rehber, Mayıs ayının ikinci haftasından itibaren Boğaziçi Üniversitesi kampuslerinde ücretsiz olarak dağıtılıyor.

* Beykent´te çifte şampiyonluk
Özel Edirne Beykent Lisesi Bayan Yüzme takımı ve Erkek Yüzme Takımı, Kütahya´da yapılan Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye Gençler Yüzme Yarışmasında Türkiye birincisi oldu. Özel Edirne Beykent Lisesi öğrencileri, farklı illerden yüzücülerin de katıldığı yarışmada okullarına ayrıca 31 altın, 5 gümüş ve 5 bronz madalya alarak kız ve erkeklerde takım halinde Türkiye birinciliğini de kazandırdılar.

* Fen projeleri sergisi
Kenan Evren Anadolu Lisesi Fen ve Teknoloji kolu tarafından düzenlenen Fİzik-Kimya-Biyoloji projeleri sergisi, 14 Mayıs günü açıldı. Okulun Biyoloji Laboratuvarı´ndaki serginin açılışını, Kenan Evren Lisesi Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Tevfik Altınok yaptı.

* Münazara yarışması sonuçlandı
Münazaranın ve münazara kültürünün üniversitelerde yaygınlaşması amacıyla düzenlenen ´Türkiye Üniversitelerarası Münazara Turnuvaları´nın dördüncüsü, 29 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi´nde gerçekleşti. 33 üniversiteden 66 takımın katıldığı yarışmada, ODTÜ birinci, Beykent Üniversitesi ikinci, Uludağ Üniversitesi ise B Takımı olarak seçildi.

* Haliç´te Bahar Şenliği
Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Türk Müziği ve Tiyatro Bölümlerinin düzenlediği ´Bahar Şenliği´, 15 Mayıs´ta gerçekleşti. Şenlikte öğrenciler, Müşfik Kenter´in yönettiği ´Kurtuluş Destanı´ isimli tiyatro gösterisini sergilediler. Türk Müziği ve Türk Halk Müziği Koroları ise, bahar şarkıları ve bahar türkülerini seslendirdi.

* Tiyatroyla öğreniyorlar
Aygaz´ın çocukları deprem, yangın, ev, okul kazaları ve ilkyardım konularında bilgilendirmek amacıyla hayata geçirdiği ´Dik0katli Çocuk Projesi´, 3 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında toplam 50 okula ve 25 bin çocuğa ulaştı. Projenin bir parçası olarak, ´Dikkatli Çocuk´ tiyatrosu 11 Mayıs tarihinde Feshane´de beş seans olarak oynandı. Çocuklar, toplam 3 bin çocuk tarafından izlenen tiyatro oyunu ile, kazalarla karşılaştıklarında neler yapmaları gerektiğini öğrendi.

* Avrupa Koleji kardeş okulunda
Depremin ardından Adapazarı Emirdağ Prefabrik İlköğretim Okulu´nu kardeş okul seçen Avrupa Koleji, arkadaşlarını ziyarete gitti. 16 Mayıs günü kardeş okullarını ziyaret eden öğrenciler, arkadaşlarına palyaçolar, hediyeler ve birbirinden ilginç standlar ile gittiler.

* Liderler çocuklar için toplandı
60´ı aşkın Devlet ve Hükümet Başkanı ile 170 kadar üst düzey delege, çocukların esenliği adına sağlam taahhütlerde bulunulması amacıyla New York´ta biraraya geldi. 8-10 Mayıs tarihleri arasında New York´ta yapılan olan toplantıda, 350 çocuk delege resmi görüşmelerde yer aldı. Katılımcılar, gelecek 10 yıl içinde çocukların esenliğini artırmaya yönelik bir bildirge ve eylem planı hazırladılar.

* Genç elçiler
Vehbi Koç Vakfı Koç Özel İlköğretim Okulu ve Lisesi öğrencileri Kanada, İtalya ve Güney Afrika´da Türkiye´yi temsil edecek. Gençler 26 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında Güney Afrika´nın başkenti Johannesburg´da düzenlenecek ´Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Kalkınma Zirvesi´ne katılacak. BM´nin 100´den fazla üyesinin devlet başkanlarını, temsilcilerini, sivil toplum örgütü liderlerini, yerel halk temsilcilerini ve Birleşmiş Milletler yetkililerini biraraya getirecek olan toplantının temel amacı gerekli sosyal ve ekonomik kalkınmayı sağlamak.

* Avustralya´da eğitim
Avustralya Başkonsolosluğu´nun Avustralya´da eğitimle ilgili resmi web sitesi www.egitimplus.com´un faaliyete başlamasının ardından Türkiye´den Avustralya´ya giden öğrencilerde yüzde 100´lük bir artış oldu. Web sitesi Avustralya´ya gitmeyi düşünen bir öğrencinin ihtiyaç duyabileceği her bilgiye geniş bir şekilde yer veriyor.

* Bilgi Güvenliği
Türkiye´de ilk kez Kurumsal Bilgi Güvenliği ve ISMS Eğitimi 26 Nisan 2002 tarihinde NMT Danışmanlık ve Eğitim Merkezi tarafından gerçekleştirildi. İdaş, Volkswagen, Siemens, Marshall Boya, BSI Eurasia, Bersay İletişim ve Farplas firmalarının katlımıyla gerçekleşen eğitim konu ile ilgili ilk bilgilendirme niteliğindeydi.


* Satış Gurusu
Satış dünyasının önde gelen isimlerinden olan Dr. Kerry L. Johnson 12-15 Haziran tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı´nda düzenlenecek 40. JCI Avrupa Konferansı bünyesinde eğitim vermek üzere Türkiye´ye geliyor. Konferans kapsamında girişimcilik, liderlik, pazarlama ve satış teknikleri, strateji, bireysel gelişim gibi konularda verilecek toplam 54 programın açılışı Johnson tarafından yapılacak.


* Özel Kampanya
DHL Türkiye tüm öğrenci, öğretmen ve öğretim üyeleri için Academy Express adlı yeni bir kampanya başlattı. 31 Aralık 2002 tarihine kadar geçerli olacak yeni uygulama Avrupa ve Amerika´ya yapılacak gönderilere indirimli fiyat avantajı ve özel taksit imkanı sağlayacak. Academy Express kampanyasından yararlanmak için gönderilerin DHL önbürolarına teslim edilmesi gerekiyor.


* Yoğun İş İngilizcesi
İ.d.e.a. A. Ş 1 Temmuz- 02 Ağustos 2002 tarihleri arasında beş hafta süresince yatılı olarak düzenlenecek ´Yöneticiler İçin Yoğun İş İngilizcesi Yaz Programı´nı Şile Doğa Club´da gerçekleştirecek. Bu yıl 14.´sü yapılacak olan program Şile Doğa Club´da gerçekleşecek. Programın amacı görevi dolayısıyla İngilizce dilini kullanmaya ihtiyaç duyan şirket çalışanlarına ana dili İngilizce olan uzmanlar gözetiminde yoğun uygulamalı çalışmalar düzenlemek. Bilgi için: 0216 423 24 26.


* Mutlu Çocuk
Omo Kadınlar Kulübü´nün düzenlediği ´Mutlu Çocuk- Mutlu Gelecek´ kampanyası 9 Mayıs Perşembe günü Ceylan Intercontinental Otel´de düzenlenen basın toplantısı ve ünlü konukların katılımı ile gerçekleşen ´Mutlu Anne-Mutlu Çocuk´ paneliyle başladı. Panele manken Arzum Onan, sinema sanatçısı Hüyla Koçyiğit ve kızı Gülşah Alkoçlar, Milliyet Gazetesi yazarı Meral Tamer ve kızı Doğa Tamer katıldı.


* Avrupa Günü
Özel Işık İlköğretim Okulu ´Avrupa Günü´nü öğrencileriyle birlikte kutladı. Okul Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerine öğrencilerinin gözüyle sanatsal bir bakış açısıyla yaklaştı. Şiir, müzik, dans gösterilerinin yanı sıra öğrenciler kendi yazdıkları sloganları da özgürlüğün sembolü beyaz güvercinler eşliğinde seslendirdiler.


* Gölcüklü öğrenciler
Yüzyıl Işıl Okulları, Yüzyıl Işıllı öğrencilerle Gölcüklü öğrencileri 10-17 Mayıs tarihleri arasında düzenlediği Bilim ve Kültür Şenliği´nde buluşturdu. Yüzyıl Işıl Lisesi öğrencileri 17 Ağustos´un hemen sonrasında Gölcük´te başladıkları çalışmaları üç yıl boyunca aralıksız sürdürdüler. Öğrenciler bu yıl beşincisini düzenledikleri Kültür Sanat ve Bilim Şenliği içinde de kardeş okulları ile birlikte olmayı amaçladılar.


* Anneler öğreniyor
Eğitimde başarının ´sembol´ü sloganını her alanda kanıtlamayı amaç edinen Bahçelievler Özel Sembol İlköğretim Okulu´nda anneler de çocuklarının eğitim gördüğü yabancı dili öğrenmeye başladı. Anadolu Liseleri ve kolejlere hazır gençler yetiştirmek amacıyla sekiz yıllık temel eğitimin yanı sıra, etkin olarak Fransızca öğretilen okulda velilere de Fransızca kursları başlatıldı. Çocuklarının eğitim gördüğü yabancı dilde haftada iki gün ders alan anneler, bu çabalarını uzun vadede devam ettirmeyi düşünüyorlar.


* Zadeh İstanbul´da
Bulanık Kümeler Teorisi´nin kurucusu, California Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Lotfi A. Zadeh 29-31 Mayıs 2002 tarihleri arasında İTÜ Vakfı Maçka Sosyal Tesisleri´nde gerçekleştirilecek konferansta bir konuşma yapacak. Zadeh´in Bulanık Kümeler Teorisi günümüzde klimalar, ABS fren sistemleri, hızlı trenler, bulaşık ve çamaşır makinaları gibi birçok sistemde kullanılıyor. Konferansla ilgili ayrıntılı bilgiye www.isl.itu.edu.tr/fuzzy sayfasından ulaşılabilir.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!