Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

Hurma zeytin yılı

İZMİR: Ramazan sofralarının vazgeçilmezlerinden hurma zeytin, bu yıl var yılı olması nedeniyle pazarlarda baş köşede yerini aldı. Alsancak'ta 2-2.5 milyona satılan hurma zeytin, semt pazarlarında 1.5 milyon, Urla Pazarı'nda ise 800 bine alıcı buldu. Ancak üreticiler, ‘‘Hükümetin zeytine yeterince para vermemesi bu ağaca verilen önemi azaltıyor. Böyle giderse zeytini de ithal eder hale geleceğiz’’ dedi. Gürol TULUNAY, (DHA)

Polisten broşürlü uyarı

SALİHLİ: İlçe Emniyet Müdürlüğü, kalabalık ortamlarda huzuru bozan kişilere meydanın boş bırakılmaması için halkı broşürle uyardı. Broşürde kalabalık alışveriş merkezlerinde kötü niyetli kişilere karşı vatandaşların dikkatli olmaları istendi. ‘‘Gerektiğinde 155 Polis İmdat'ı aramaktan çekinmeyin’’ denildi. Ekrem ÇAĞLAR, (DHA)

Plaja kış bakımı

BODRUM: Turgutreis Belediyesi, kent içinde uzunluğu 1500, genişliği 40 metre olan Gerenlik Plajı'ndaki 15 restoran ve kafeteryanın kaldırılması konusunda esnafla anlaşma sağladı. Başkan Server Ali Yazgan, ‘‘100 milyar harcayarak Bodrum Yarımadası'nın örnek ve modern ilk plajını ortaya çıkaracağız’’ dedi. Yaşar ANTER, (DHA)

Seramik kursuna ilgi

SALİHLİ: Halk Eğitim Merkezi'nin bu yıl ilk kez açtığı çini, seramik ve ahşap süsleme kursu ilgi gördü. Kursiyerler, büyük emeklerle hazırladıkları seramik ve el ürünlerini Sevgi Yolu'ndaki kermeste satışa sundu, ek gelir elde etti. Merkez Müdürü Muammer Şakar, hanımların kendilerini kanıtlama fırsatı bulduğunu söyledi. Ekrem ÇAĞLAR, (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!