GeriSeyahat Kısa haberler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kısa haberler

Kısa haberler

Van Gölü sahilinde su kayağı yapılacak

Van Gölü’nün en geniş ve temiz sahillerinin bulunduğu Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde hayata geçirilecek Su Kayağı Projesi hazırlandı. Proje kapsamında Van Gölü’nde 575 metre uzunluğunda kayak parkuru, 400 metrelik yüzer iskele dalgakıranı ile sahilde 170 metrekarelik tesis oluşturulacağı belirtildi. Projenin tamamlanmasının ardından başta su kayağı olimpiyatları olmak üzere ilçede benzer müsabakalar yapılabilecek. (AA)

Titreyengöl ve Sorgun ormanları ekolojik turizm merkezi olacak

Türkiye’nin önemli turizm bölgelerinden biri olan Titreyengöl, çevreye ve doğal dengeye uyumlu projelerle yeniden turizme kazandırılacak. Hayata geçirilecek yeni projelerle Manavgat’ın Titreyengöl-Sorgun turizm bölgesi ‘Ekoturizm’ merkezi haline getirilecek. Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcılar Birliği Başkanı Hüseyin Aydoğan, Sorgun Ormanları içerisine yerli ve yabancı turistlerin koşu, yürüyüş yapacağı parkurlar yapılacağını belirtti.
Aydoğan, “Yol üzerine banklar konulacak. Kuş cenneti olarak bilinen Titreyengöl’ün kenarındaki aydınlatmalar kuşları rahatsız etmeyecek yeni aydınlatma gereçleriyle değiştirilecek.
Göl kenarında balık tutma alanları oluşturulacak, gölün çeşitli bölgelerine fıskıyeler konulacak” dedi.

Doğal güzelliğiyle ziyaretçi akınına uğruyor

Dokuzoluk Piknik Alanı, Adana’nın merkez ilçesi Karaisalı’ya bağlı Boztahta köyünde Eğlence Irmağı üzerinde vadi şeklinde yer alıyor. Doğal güzelliğiyle dikkat çeken alan adını 9 ayrı oluktan akan sulardan alıyor. Irmak üzerindeki derin vadide oluşan gölet ise yaz günleri dolup taşıyor. Sıcaktan bunalanların kendini kıyafetleriyle içine attığı göl özellikle hafta sonları ziyaretçilerin akınına uğruyor. (DHA)

Caretta’lar temiz bir sahile kavuştu

Mersin’in Akdeniz ilçesinde, nesli koruma altında olan Caretta Caretta ve yeşil deniz kaplumbağalarının önemli yumurtlama alanlarından biri olan Kazanlı sahilinde, temizlik çalışması yapıldı. Avrupa ülkelerinden gelen gönüllü gençler, öğrenciler, çevreci sivil toplum örgütleri ve belediye Adanalıoğlu ve Kazanlı’da yumurtlama alanlarını temizledi.
Sahilin etrafında biriken ve kısa bir süre sonra yuvalardan çıkıp denizle buluşacak olan yavru Caretta’lar için tehlike yaratan bahçe ve sera artıkları kamyonlara yüklenerek sahilden uzaklaştırıldı. (DHA)

False