Kırşehir’de sağlıkta ilkler yaşanıyor

Güncelleme Tarihi:

Kırşehir’de sağlıkta ilkler yaşanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2018 14:17

Kırşehir’de sağlıkta ilkler yaşanıyor

Haberin Devamı

Salih GÜNER, KIRŞEHİR (DHA)-Kırşehir’de Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yeni ünitelerle tedavide ilkler yaşanmaya devam ediyor.

10 Temmuz 2017 tarihinde hizmet vermeye başlayan Anjiyo Ünitesi’nin bugüne kadar 800 hastayı hayatta tutarken, kalp ve damar Cerrahisinde gerekli olan hekim ve ekipman eksiklikler giderilerek kalp ve damar hastalıkları ameliyatları yapılmaya başlandı.

Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geçen hafta baş dönmesi, bayılma şikayeti ile başvuran 76 yaşındaki Mustafa Akbaş’a hastanede yapılan tetkikler sonucunda, Kritik Sol Karotis Arter (sol şah damarı) Darlığı tanısı konulurken, hastanın felç geçirme riski nedeniyle,  Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar cerrahisi Kliniğine operasyon amaçlı yatışı yapıldı. 17 Ocak 2018 Çarşamba günü Doç. Dr. İhsan Sami Uyar, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Sami Karacan ve Op. Dr. Mehmet Fatih Alpay tarafından gerçekleştirilen Sol Karotis Endarterektomi operasyonun öncesi ve sonrası sürecinde hiçbir sorunla karşılaşılmadığı ve bir gün sonra normal hayatına dönmeye başladığı bildirildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Doç. Dr. İhsan Sami Uyar, “Teknik alt yapı, fiziki ve personel donanımı olarak Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi pek çok hastaneden üstün durumdadır. Bu hastanede çalışmaktan dolayı ayrıca mutlu ve gururluyum. Kliniğimizde şu anda 1 doçent, 1 adet yardımcı doçent ve 1 adet de uzman hekim arkadaşımızla hizmet vermekteyiz. Ayrıca açık kalp cerrahisi konusunda özel eğitimli ve tecrübeli 3 adet cerrahi hemşiremiz, 8 adet yoğun bakım ve 8 adet servis hemşiremiz mevcuttur. İlimize ve bölgemize dünya standartlarında hizmet veren Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanemizde kalp ve damar cerrahisinin başlaması ve yapılması konusunda gerekli desteği veren başta İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Suat Türkoğlu'na, idarecilerimize ve tüm devlet büyüklerimize minnet ve teşekkürü borç bilirim” dedi.

Kırşehir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Suat Türkoğlu da, “Başta ameliyatı gerçekleştiren hekimlerimize, sağlık personellerimize ve idarecilerimize teşekkür ediyorum. Bu tür başarılı ameliyatlar hem Hastanemiz hem de Kırşehir ilimiz adına büyük mutluluk verici gelişmelerdir. Gelişmiş modern cihaz ve ekipmanlarımızla ve nitelikli çalışanlarımızın özverili çabalarıyla daha nice başarılara şahit olmayı temenni ediyoruz” açıklamasında bulundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!