Kırşehir'de örnek merkez

Güncelleme Tarihi:

Kırşehirde örnek merkez
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2016 15:48

Kırşehir'de örnek merkez

Haberin Devamı

Salih GÜNER/KIRŞEHİR, (DHA)- KIRŞEHİR Valiliği tarafından gençleri kötü alışkanlıklardan korumak ve bağımlılıklardan kurtararak hayata yeniden tutunmalarını sağlayacak 'Yaşamayı Seviyorum Danışma Merkezi' ilgi görüyor.
Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı nezdinde yetkililer tarafından 'Yaşamayı Seviyorum Danışma Merkezi', yapılan incelemede tam not aldı. Gençleri bağımlılık yapan maddelerden korumak için önleyici önlemlerin alınması ve bağımlı gençlerin tedavileri ile ilgili çalışmaların yürütülmesi kapsamında Kırşehir’e gelen Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Hakan Dulkadiroğlu, Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Rahmi Aksoy ile İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Mersin, Antalya, Konya, Diyarbakır, Samsun, Erzurum ve Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürleri uyuşturucu ile mücadele etmek amacıyla Kırşehir Valiliği tarafından hayata geçirilen “Yaşamayı Seviyorum Danışma Merkezi”nde incelemelerde bulundu.
Kırşehir’de madde bağımlısı gençleri uyuşturucudan kurtarmak ve onları topluma faydalı bireyler olarak yeniden kazandırmak amacıyla kurulan 'Yaşamayı Seviyorum Danışma Merkezi' hakkında konukları bilgilendiren Kırşehir Valisi Necati Şentürk, projenin bir model olarak diğer illere de örnek olduğunu söyledi. Merkezde gençlere hem tıbbi, hem de manevi tedavi uygulandığını belirten Vali Necati Şentürk, şöyle dedi:
"Burada tedavi gören gençlerimizi meslek ve sanat sahibi yaparak topluma kazandıracağız. Burada çok yönlü tedavi uygulanmaktadır. Gençlerimiz burada mesleki kurslar alıyor, yarım kalan eğitimlerini tamamlıyor, bilgisayar odasında teknolojik dersler alıyor, spor salonunda sportif aktivitelere katılıyor, ayrıca ibadetlerini yerine getiriyorlar. Projemizin bir model olarak diğer illerde de yaygınlaştırılması düşünülüyor. Misafirlerimiz de bu maksatla Kırşehir’e gelerek merkezde incelemelerde bulunup, burada neler yaptığımızı, hangi tedavileri uyguladığımızı gördüler. Proje kapsamında, Kırşehir’de uyuşturucu ile mücadelede büyük yol kat ettik."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!