Kırşehir Valisi Şentürk, Kırşehir TSO'yu ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Kırşehir Valisi Şentürk, Kırşehir TSOyu ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2015 16:25

- Şentürk: "İlimizdeki sermayenin, küçük tasarrufların bir araya getirilerek sanayiye ve ticarete yönlendirilmesi gerekiyor"

Haberin Devamı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk, ildeki sermayenin, küçük tasarrufların bir araya getirilerek sanayiye ve ticarete yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Şentürk, beraberindeki Garnizon Komutanı Jandarma Albay Murat Bulut ve İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül ile Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Selahattin Ekicioğlu'nu ziyaret etti.

Ekicioğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle sohbet eden Şentürk, burada yaptığı konuşmada, ticaret ve sanayi odalarının şehirlerin ticari hayatının canlanması ve il düzeyinde milli gelirin artması açısından önemli sivil toplum kuruluşları olduğunu belirtti.

Şentürk, ilin kalkınması için ticaret sektörünün öneminin büyük olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Yapılan üretimi ticarete dönüştüremezseniz ürünün hiçbir katma değeri olmaz. En büyük planlama ticaret sektöründe yapılmaktadır. İlimizdeki sermayenin, küçük tasarrufların bir araya getirilerek sanayiye ve ticarete yönlendirilmesi gerekiyor. Tarımsal ve sanayi ürünlerinin tanıtımına özen gösterirsek ticaretimize de hareketlilik kazandırabiliriz."

Haberin Devamı

Ekicioğlu ise Vali Şentürk'e odanın çalışmaları hakkında bilgi sundu.

Vali Şentürk, ayrıca Ziraat Odası Şube Başkanı Bekir Tan'ı da ziyaret etti.

Tan'dan odanın faaliyetleri hakkında bilgi alan Şentürk, ziraat odalarının çiftçilere her türlü desteği sağlayan önemli kuruluş olduğunu dile getirdi.

Şentürk, ziraat odalarının, bugüne kadar ülke ve çiftçi için çok büyük hizmetler yaptığına işaret ederek, "Ziraat odalarımız çiftçilerimizin bilinçlendirilmesi, sorunların hükümetimize iletilmesi ve çözüm üretilmesi gibi pek çok konuda çiftçimize yardımcı olan kurumdur. Bu bakımdan, ziraat odalarının Türk tarımındaki önemi büyüktür" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!