Kırşehir Hükümet Konağı inşatına başlandı

Güncelleme Tarihi:

Kırşehir Hükümet Konağı inşatına başlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2017 17:21

Kırşehir Hükümet Konağı inşatına başlandı

Haberin Devamı

Salih GÜNER/KIRŞEHİR, (DHA) - DEPREME dayanıksız olduğu gerekçesiyle 2015 yılında yıkılan Kırşehir Valiliği'nin yeni binasının yapımı için, ihaleyi alan firma çalışmalara başladı.
2015 yılında yıkılan Kırşehir Valilik binasının yerine yapılacak yeni bina için 25 Ekim 2017 tarihinde yapılan ihaleyi 25 milyon teklif vererek kazanan firma, çalışmalara başladı. Kırşehir Valisi Necati Şentürk, 2 bin 270 metrekarelik bir alana yapılacak olan yeni Hükümet Konağı binasının 2020 yılında tamamlanmasının planlandığını açıkladı. Vali Şentürk, binanın 4 katlı olacağını ifade etti. Yeni Hükümet Konağı binasının bodrum katında 280 kişilik konferans salonunun bulunacağını söyleyen Vali Şentür, zemin katta ise Göç İdaresi Müdürlüğü'nün hizmet vereceğini ifade etti. Vali Şentürk, "Birinci katta Nüfus Müdürlüğü, Evlendirme Salonu, Bilgi İşlem Müdürlüğü ile arşiv bulunacak. İkinci katta ise Basın Müdürlüğü, İl İdare Kurulu Müdürlüğü, Yazıişleri Müdürlüğü, İl Planlama Müdürlüğü, Mahalli İdareler Müdürlüğü, İl Koordinasyon Müdürlüğü gibi Valilik birimlerimiz hizmet verecek. Üçüncü katta Valilik makamı bulunacak. 180 metrekare büyüklüğündeki Valilik makamının yanında 8 Vali Yardımcısı, Kaymakam adayları, müfettişler için odalar yapılacak. Ayrıca bir de toplantı salonu bulunacak. Teras katta 250 kişilik yemekhane, Ticaret İl Müdürlüğü ile Bilim, Sanayi İl Müdürlüğü bulunacak. 2020 yılında bitirilmesi planlanan yeni Hükümet Konağı’nın ödenek sağlandığı takdirde 2019 yılında hizmete girmesini sağlayacağız” dedi.
Kendisinin Hükümet Konağı'nın mevcut yerine karşı çıktığını belirten Vali Şentürk, “Ancak siyaseten böyle bir karar alındı. Artık mevcut yerine yapılması kararlaştırıldı. Bu saatten sonra tartışmanın ve karşı çıkmanın hiçbir faydası yok. Önemli olan yeni Hükümet binamızın memleketimize yakışır olması ve ihtiyaca cevap vermesi" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!