Kırsal mahalle okulunu yenilediler

Güncelleme Tarihi:

Kırsal mahalle okulunu yenilediler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2018 13:04

Kırsal mahalle okulunu yenilediler

Haberin Devamı

MANİSA Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) AKUT Öğrenci Topluluğu, Saruhanlı ilçesinin kırsal mahallerinden Taşdibi'ndeki Bilgin Eker İlkokulu'nu tamirat, tadilat ve boyasını yaparak yeniledi. Okul bahçesinde de düzenleme yapılıp, kütüphane ve satranç odası oluşturan topluluk üyeleri, öğrencilere kırtasiye malzemesi yardımında da bulundu.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) AKUT Öğrenci Topluluğu Başkanı Kürşat Ustali önderliğinde bir araya gelen gönüllü öğrenciler, 5 derslikli, 88 öğrencisi bulunan Bilgin Eker İlkokulu'na yardım elini uzattı. Topluluk bünyesindeki 24 öğrenci, hayırseverlerin destekleriyle Saruhanlı'nın

Taşdibi Mahallesi'ndeki Bilgin Eker İlkokulu'nun elektrik tesisatı, musluklarını elden geçirdi. İç ve dış cephe boyalarını yaptı. Dış cepheye çeşitli resimler ve figürler çizilerek renkli bir görüntü oluşturulması sağlandı. Karikatürleri okul öğrencilerle birlikte çizen MCBÜ AKUT Öğrenci Topluluğu üyeleri, daha sonra okul bahçesindeki çöp ve otları temizleyip, çiçek  dikti, oyun alanları oluşturdu. Etkinlikte, geçen yıl Bursa Uludağ eteklerindeki Alaçam Mahallesi'nde kamp yaptığı sırada 70 metrelik uçurumdan düşerek yaşamını yitiren AKUT Öğrenci Topluluğu üyesi Eren Gürbüz'de unutulmadı. Gürbüz'ün anısına okulda kütüphane ve satranç odası da oluşturuldu. Ayrıca okulun tüm öğrencilere kalem, defter, silgi, kalemtraş gibi çeşitli kırtasiye malzemesi dağıtımı da yapıldı.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!