Kırsal kalkınmaya dikkat çekti

Güncelleme Tarihi:

Kırsal kalkınmaya dikkat çekti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2017 15:28

Kırsal kalkınmaya dikkat çekti

Haberin Devamı

İZMİR Veteriner Hekimleri Odası, 16 Ekim Dünya Gıda Günü'nde kırsal kalkınmanın önemine vurgu yaptı

İzmir Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Özdemir, Dünya Gıda Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada insanlar, barınamadıkları ve beslenemedikleri topraklarından, karınlarını doyurabilmek ve sağlıklı yaşayabilmek umudu ile göç ettiklerine imkanların iyi olduğu ülkelerdeki nüfus artışının zamanla bu ülkelerdeki kaynakların kullanımını da olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünya Gıda Günü ve sağlıklı, sürdürülebilir gıda üretimi, işte bu noktada artık çok daha önemlidir. Güvenilir ürünlerin eldeki ekonomik kaynaklarla yerinde üretim ve tüketiminin önemi her geçen gün artmaktadır. İşin temelinde ise, kırsala yatırım yapmak ve doğal kaynakların doğru kullanımını sağlamak vardır.

Böylelikle mevcut nüfus öncelikle kendi kaynaklarını verimli kullanacak, kendi ülke insanının ve üreticisinin karnını doyurarak sağlığını ve refahını sağlamış olacaktır. Bu da öngörüldüğü gibi göçlerin yaşanmasını önemli ölçüde azaltacaktır. Kırsal yatırımlardan anlaşılması gereken de bölgenin doğal kaynakları ile ihtiyaçlarının belirlenmesi ve üretimin buna göre planlanarak başladığı bir süreçtir. Bu süreçte tarım ve hayvancılık politikalarının bütün olarak tüm ilgili meslek grupları ile ele alınması gerektiği unutulmamalıdır."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!