Kırmızı et’te sorun yaşarız

Güncelleme Tarihi:

Kırmızı et’te sorun yaşarız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2010 00:00

Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin,Türkiye’nin 1 milyon 200 bin ton civarında kırmızı et tüketimi, 576 bin ton ise kayıt altında kırmızı et üretimi bulunduğunu belirterek, et açığının karşılanmasında alınması gereken önlemin ithalat yolunun açılması değil, hayvan üretiminin artırılması olduğunu söyledi.

Yetkin, düzenlediği basın toplantısında, et fiyatlarındaki büyük artışlar sonucu gündeme gelen et ithalatının serbest bırakılması tartışmalarını değerlendirdi.

Büyük darbe aldı

Sözlerine Türkiye’nin 1980’li yılların ortalarına kadar et hayvancılığında Ortadoğu’nun en zengin ülkesini olduğunu hatırlatarak başlayan Yetkin, 1980’lerin ortalarına gelindiğindeyse, Türkiye hayvancılığının merkez bölgeleri olan Doğu ve Güney Anadolu’da meraların terör nedeniyle kullanılmaz hale geldiğini, ülke hayvancılığının büyük darbe aldığını anlattı.

Kayıt dışı üretime yaptırım uygulansın

YETKİN, Türkiye’nin 1 milyon 200 bin ton civarında kırmızı et tüketimi, 576 bin ton ise kayıt altında kırmızı et üretimi olduğunu söyledi. Yetkin, EBK’nın et piyasasında yeniden düzenleyici konuma getirilmesini ve kayıt dışı üretimi engellemeye yönelik yaptırımlar uygulanmasını önerdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!