Kırkpınar’ın çimleri bakıma alındı

Güncelleme Tarihi:

Kırkpınar’ın çimleri bakıma alındı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2017 13:21

Kırkpınar’ın çimleri bakıma alındı

Haberin Devamı

EDİRNE,(DHA)- EDİRNE Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yoğun kış şartlarından dolayı zarar gören Er Meydanı’ndaki çimi revize çalışmalarına başladı.

Edirne Belediye Başkanlığı, yoğun kış şartları nedeniyle bozulan Kırkpınar çayırındaki çimleri revize etme çalışmalarına başladı. Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Er Meydanı’nda bozulan çimleri tamir etti. 10-16 Temmuz tarihlerinde yapılacak 656’ncı Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’ne kadar çimlerin, güreşçilerin rahatça güreşebileceği sıklığa ve büyüklüğe gelmesi için çalışmaların süreceği bildirildi.

Edirne Belediyesi geçtiğimiz yıl düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali öncesinde Er Meydanı’nda köklü değişikliklere gitmiş, alan güreşçilerin daha rahat güreşebileceği çimlerle kaplamıştı. Alanın kotu düşürülmüş, güreşçilerin sakatlanmalarını önlemek adına ağaç kökleri alandan sökülerek, temizlenmişti. Yeni ekilen çimler ise bir minder görevi görerek, güreşçilerin daha sağlıklı ortamda güreşmelerini sağlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!