Kırklareli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi “Bebek Dostu “ unvanı aldı

Güncelleme Tarihi:

Kırklareli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi “Bebek Dostu “ unvanı aldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2016 12:42

Kırklareli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi “Bebek Dostu “ unvanı aldı

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ,(DHA)- KIRKLARELİ Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 'Bebek Dostu ADSM' unvanını almaya hak kazandı.
Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Fergan Genç, Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı anne sütünün teşviki ve bebek dostu sağlık kuruluşları programına destek vermek, sağlıklı nesillere katkıda bulunmak için bebek dostu kurum olmaya karar verdiklerini söyledi.
Kırklareli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, başladıkları bebek dostu çalışmaları hızla tamamlayarak ‘Bebek Dostu ADSM’ unvanını almaya hak kazandığını ifade eden Genç, "Gülerken ağzını kapatmayacak nesiller için çalışıyoruz sloganı doğrultusunda kurum olarak bebek ve çocukların ağız ve diş sağlığınaönem veriyor ve anne sütünü destekliyoruz. Kırklareli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yönetici ve çalışanlarının gönülden isteği, desteği ve heyecanıyla başladıkları bebek dostu çalışmaları büyük hızla ve başarıyla tamamlanarak Bebek Dostu ADSM unvanını almaya hak kazandık. Bunun mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Halk Sağlığı açısından çok önemli olan anne sütü ile beslenmenin desteklenmesi amacıyla yürütülen bu örnek çalışma için tüm çalışanlarımızı kutluyor ve diğer kurumlara da örnek olarak yaygınlaşmasını temenni ediyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!