Kırım heyeti tartışma yarattı

Güncelleme Tarihi:

Kırım heyeti tartışma yarattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2016 00:14

Türkiye’den Avrasya Yerel Yönetimler Başkanı Hasan Cengiz önderliğindeki heyetin Kırım ziyareti Rusya-Ukrayna-Türkiye üçgeninde tartışma yarattı.

Haberin Devamı

Hasan Cengiz’in yanısıra AK Parti Araştırma Geliştirme Dairesi Başkanı  Mahmut Sami Mallı, İbrahim Erelli ile Mehmet Mutlu’nun heyette yer alması Rusya tarafından “Kırım’ın Türkiye tarafından tanınmasının ilk adımı atıldı” diye yorumlandı. Rusya’nin resmi haberi ajansı Ria, heyette yer alan İbrahim Erelli’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temsilcisi olduğunu ve Türkiye-Rusya arasındaki normalleşme görüşmelerinde de yer aldığını iddia etti.

Kırım’daki Moskova yanlısı “Kırım” hareketi lideri Remzi İlyasov ise “Türk heyetin Kırım ziyaretini Türkiye’nin yarımadanın Rusya’ya geçiş statüsünü tanımaya yönelik ilk adım olarak değerlendiriyorum” dedi.

Ukrayna yönetimi ise sert tepki vererek, Kırım’ı izinsiz ziyaret eden Türk heyeti hakkında yasal işlem başlatacağını açıkladı. Rus kaynaklar, heyetin Kırım’a gelişinin Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek’in inisiyatifiyle olduğunu da ileri sürdü. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!