Kırıkkale'de ‘Tepreç Şenliği’ düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Kırıkkalede ‘Tepreç Şenliği’ düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2018 16:43

Kırıkkale'de ‘Tepreç Şenliği’ düzenlendi

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE’de Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yılmaz İdik başkanlığında ‘Tepreç Şenliği’ düzenlendi.
Yahşihan Aile Parkı içinde düzenlenen şenliğe, Kırım Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Yılmaz İdik, Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur ve Kırım Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin ile çok sayıda davetli katıldı.
‘GELENEKLERİMİZİ YAŞATMAYA ÇALIŞIRKEN BİLE HÜZÜNLENİYORUZ’
Etkinlik, ekmek yuvarlama töreni, Kırım Türkleri Halk Dansları Topluluğu tarafından oynanan oyunlar ve yöresel sanatçıların verdiği konserler ile devam etti. Başkan İdik, etkinlikte yaptığı konuşmada, Tepreç'in Kırım Türklerinin bir geleneği olduğunu ve bu geleneği yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Tepreç'in, canlanmak, hareketlenmek anlamına geldiğini ifade eden İdik, "Atalarımız Türk yurdu Kırım'da yaşarken Hıdrellezi takip eden günlerde mahsullerinin bol ve bereketli olması için kırlara çıkıp dualar ederler ve coşkuyla eğlenirlerdi. Biz de burada dualarımızı yaptık ve eğleneceğiz. Kırım, Türk yurdu iken, şimdi Rus işgali altında bulunmakta. Soydaşlarımız Rusya'nın işgali altında çok zor günler geçirmekte. Bu nedenle içimiz kan ağlıyor. Tepreç gibi diğer geleneklerimizi yaşatmaya çalışırken bile hüzünleniyoruz” dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!