Kırıkkale'de iletişim ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Kırıkkalede iletişim ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2017 09:47

Kırıkkale'de iletişim ödülleri sahiplerini buldu

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE Ertuğrul Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Medya ve Gazeteciler Cemiyeti'nin işbirliğinde fotoğraf, radyo ve kısa film alanlarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. 
Düzenlenen törende konuşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, "Orta dereceli okullarda gazetecilik üzerine bölümler açılmasını biz istedik, dedik ki bu bölümlerden iletişim fakültelerine öğrenciler gitsin fakat bu liselerin öğrencilerinin sahada olması gerekiyor. Eğer sahada olmazsanız diğerlerinden bir farkınız kalmıyor. Örneğin orta dereceli okullardan iki tane öğrenci benim gazetemde grafiker olarak staj yapıyor, hocalarına telefon ettim dedim ki hepsini gönder, biz gazetelere bu öğrencileri ikişer üçer tane dağıtalım. Bu öğrenciler yaşasın, yaşayarak deneyerek öğrensinler sizlerde öyle yapın ben kefilim sayın cemiyet başkanına gelin sizi buradaki gazetelere yerleştirsin, yerleştiremezse bu konuda ben size yardımcı olacağım" dedi
Kırıkkale Medya ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercihan Çakmak ise konuşmasında, "Geleceğin iletişim öğrencilerini hazırlayan bu okulda, ilk defa yerel medyanın kapısını çalması gerekirken maalesef bu kapı hiç aralanmadı. Bizim kapımız sadece staj dönemlerinde sağ olsun arada tanıdık birkaç tane hocamız gelirdi, staj yer olarak görürlerdi. Aslında biz istihdam kaynağıyız yani mesleğinizi devam ettirebileceğiniz bir mekanız" dedi.
Okul Müdürü Çetin Çetiner de önümüzdeki eğitim döneminde bu ödülleri daha geniş ölçekli ve Kırıkkale Kültür Merkezi gibi bir alanda düzenlemeyi tasarladıklarının altını çizdi. Tören, okul tanıtımı ve yapılan projelerin sunumu sonrası kazananlara ödülleri verildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!