Kırıkkale'de göçmen-mülteci statüsünde 7 bin 294 kişi bulunuyor

Güncelleme Tarihi:

Kırıkkalede göçmen-mülteci statüsünde 7 bin 294 kişi bulunuyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2017 11:28

Kırıkkale'de göçmen-mülteci statüsünde 7 bin 294 kişi bulunuyor

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE İl Göç İdaresi Müdürlüğü personelince yapılan çalışmalar kapsamında şehirde yaşayan mülteci veya göçmen statüsünde 7 bin 294 kişinin bulunduğu açıkladı.
Kırıkkale Şehir Parkı'nda oluşturdukları stantla bilgilendirmelerde bulunan İl Göç İdaresi personelleri, çevrede bulunan göçmenler üzerinde kimlik kontrolünde bulunup, farklı illerde kayıtlı ve izinsiz olarak bulunanlara uyarıda bulundu. Kırıkkale'de göçmen veya mülteci statüsünde olan kişi sayısının 7 bin 294 olduğunu belirten Kırıkkale Göç İdaresi Müdürü Mesut Erdoğan, bu kişilerin arasında en kalabalık grubu ise 3 bin 106 kişi ile Irak vatandaşlarının oluşturduğunu ifade etti, şunları söyledi:
"Bizler, Göç İdaresi olarak ilimizde ikamet amacıyla müracaat eden yabancıların parmak izlerini almakta eğer suç kayıtları yoksa tarafımızdan taleplerine göre öğrenci, aile, turistik ikamet ile uluslararası koruma veya geçici koruma kapsamında belirli sürelerde ikametlerine izin vererek yabancı kimlik kartı düzenlenmekteyiz. Bu kimlik kartları ile yabancıların eğitim, sağlık ve sosyal yardımlardan faydalanmaları sağlanmaktadır. Biz bu süreçte saha çalışmaları, bilgilendirme toplantıları ve muhtarlarla toplantılar düzenledik. Yabancıların topluma entegrasyonu kapsamında Halk Eğitim Türkçe kurslarında sayılı iller arasındayız. Ayrıca kurumlarla koordineli olarak bilgilendirme toplantılarını önemsemekteyiz" dedi.
Göçmen vatandaşların herhangi bir işyerinde çalıştırılabilmesi üzerine açıklamalarda bulunan Kırıkkale İl Göç İdaresi Müdürü Mesut Erdoğan, "Yabancıların çalışmaları, Çalışma Bakanlığı'ndan alınması gereken izne bağlıdır, aksi durumlarda çalışma ve çalıştırma cezası uygulanmaktadır. Sadece Suriyelilerin tarımsal alanda çalışmaları için Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü'nden 'Çalışma İzni Muafiyet Belgesi' almaları gerekmektedir. Saha çalışmalarımız haftanın belirli günlerinde, il merkezinde, piknik alanlarında ve ilçelerde devam edecektir" dedi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!