Kırıkkale'de Fener Alayı

Güncelleme Tarihi:

Kırıkkalede Fener Alayı
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2017 12:19

Kırıkkale'de Fener Alayı

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE'de Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıldönümü ve şehitleri anma günü nedeniyle belediye tarafından geleneksel Fener Alayı düzenlendi. Yaklaşık 2 bin 500 kişinin katılımı ile Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde başlayan yürüyüş, Cumhuriyet meydanında son buldu.

Düzenlenen Fener Alayı'na Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, milletvekili Abdullah Öztürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, il müdürleri, Askeri ekran, Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri vatandaşlar ve kalabalık bir öğrenci grubu katıldı. Emniyet Müdürlüğü önünde Mehteran takımının çaldığı marşlarla başlayan Fener Alayı Fevzi Çakmak Caddesi, Atatürk Bulvarı, Ankara Caddesi, Zafer Caddesi yürüyüşe katılanların ellerinde meşaleler ve Türk Bayrakları ile Cumhuriyet meydanında sona erdi. Halkın sevgi gösterisi Cumhuriyet meydanında da devam etti.

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Kırıkkale'de düzenlenen Fener Alayı'na katılanlara teşekkür ederken, "Şehitleri anma ve Çanakkale zaferinin 102 yıldönümünü kutluyoruz. Kırıkkalemiz her konuda olduğu gibi Türkiye ye örnek oluyor. 15 Temmuz da ilk sokağa inen meydanları dolduran Kırıkkale deki vatandaşlarımız bugünde çocukluğumuzdan hatırladığımız fener alayını canlandırdık. Renkli görüntülere sahne oldu. Bunlar güzel anılar olacak" dedi.

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk ile Belediye Başkanı Mehmet Saygılı da günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yaptılar.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!