Kırıkkale’de el konulan okulda yeni eğitim yılı töreni

Güncelleme Tarihi:

Kırıkkale’de el konulan okulda yeni eğitim yılı töreni
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2016 16:45

Kırıkkale’de el konulan okulda yeni eğitim yılı töreni

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE'de 2016-2017 eğitim- öğretim yılı, FETÖ/PDY operasyonları kapsamında el konulan, 'Özel Kızılırmak Lisesi' olan adı 'Şehit Alpaslan Yazıcı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi' olarak değiştirilen okulda düzenlenen törenle başladı.
Kırıkkale'de 2016- 2017 eğitim- öğretim yılı 241 okulda çalan ders ziliyle başladı.
FETÖ/PDY operasyonları kapsamında el konulan ve adı 15 Temmuz gecesi Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda şehit olan polis memuru Alpaslan Yazıcı’nın adının verildiği Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki törene, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı.
Törende konuşan Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, öğrencilere seslendi. Vali Haktankaçmaz, "Sizler büyüyünce ülkemizin ne kadar kötü bir sınavla, hain bir girişimle bırakıldığını muhakkak büyüdüğünüzde anlayacaksınız. İleriki dönemlerde ne olursa olsun, asla ve asla düşüncenizi, iradenizi kimseye kiralamayın, kimsenin emrine de vermeyin. Kendi akıllarını başkalarının himayesinde kullanarak, kendi ülkesine hıyanet edenlerin sonunu hepimiz görmüş olduk. Ülkemiz o gece örneğine az rastlanır ama bu milletin tarihinde var olan bir destanı yazarak, bu darbe kalkışmasını olumsuz şekilde sonuçlandırmıştır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Okul Müdürü Selma Nezir ve protokol üyeleri şehit Alpaslan Yazıcı’nın ailesiyle birlikte okulun açılış kurdelesini kesti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!