Kırıkkale'de bilgi ve kültür yarışması

Güncelleme Tarihi:

Kırıkkalede bilgi ve kültür yarışması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2018 15:20

Kırıkkale'de bilgi ve kültür yarışması

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKKALE, (DHA)- KIRIKKALE'de bu yıl 6'ıncısı yapılan 'Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması'nda dereceye girenlere düzenlenen törenle ödülleri verildi.

'Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz' temalı yarışmayla ilgili Kırıkkale Nur Cami Konferans Salonu'nda program düzenlendi. Ufka Yolculuk İl Temsilcisi Mustafa Arı, yarışmaya Türkiye genelinde 700 bin kişinin katıldığını ve yarışma sayesinde bireylerin çok önemli kazanımlar elde ettiğini söyledi. Yarışmanın dünya genelinde Zinde Gençlik, Kırıkkale'de ise Kale Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü tarafından organize edildiğini belirten Arı, şunları söyledi:

"Bu yarışma bize, çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla, esnafıyla, ev hanımıyla, yüzbinlerce, öğrenci, öğretmen ve  akademisyeniyle, peygamberimize ve sünnetine sahip çıkan yol arkadaşlarını kazandırdı. Ülkemizde kitap okuma oranının azaldığı günümüzde ülke genelinde 700 bin, Kırıkkale’mizde ise 4 bin kişiye kitap okutmanın mutluluğunu yaşattı. Düşünebiliyor musunuz 7 yaşındaki bir çocukla 70 yaşındaki bir dedenin aynı heyecan ve mutlulukla sınav formatında beraberce doğruya ve iyiye ulaşma azmine şahit olduk. 6 yıldır yaptığımız bu yolculuk neticesinde, Kur’an-ı Kerimi ve Sünneti Seniyyeyi daha iyi anlayan insanlarımız çoğaldı. Bu vesile ile ahlakını güzelleştiren, okuluna sahip çıkan öğrencilerimiz oldu. Bu yarışma sayesinde ben tesettüre büründüm diyen kardeşlerimiz oldu. Ben artık anne, babama iyi davranacağım diyen çocuklarımız oldu. Bu yarışmalar bana dinime, devletime, vatanıma, bayrağıma sahip çıkmayı öğretti diyen gençlerimizin sayısı arttı."

Konuşmaların ardından Arapça ve diğer kategorilerde dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi. Dereceye giren adaylar Umre seyahati, para ve bisiklet gibi hediyelerle ödüllendirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!