Kırıkkale’de beslenme dostu okullara sertifika verildi

Güncelleme Tarihi:

Kırıkkale’de beslenme dostu okullara sertifika verildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2017 15:12

Kırıkkale’de beslenme dostu okullara sertifika verildi

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE İl Sağlık Müdürlüğü ve Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü protokolü çerçevesince 2016–2017 Eğitim Öğretim Yılı Beslenme Dostu Okullar Sertifika Dağıtım töreni düzenlendi.
Atatürk Sağlık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonunda gerçekleştirilen programa Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Halk Sağlığı Başkanı Hakan Kılıç, Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Ümit Hafçı, ödül almaya hak kazanan okulların müdürleri ile çok sayıda öğrenci katıldı. Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında 2013 yılında imzalanan Beslenme Dostu Okullar Programı İşbirliği Protokolü gereği Beyaz Bayrak alan okullar arasında il genelinde 39 okul başvuru yaparken, bunlardan 18’i ‘Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Koşularına Uygun’ bulunması nedeniyle ‘Beslenme Dostu Okul Sertifikası aldı. 
İl Sağlık Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, törendeki konuşmasında “Ortalama yaşam sürecimizin 60’lardan 77’lere kadar arttığını tespit ettik. Böyle bir yaş planının getirdiği belirli bir sorumluluklarla beraberinde geldi. Çünkü bir gencin hastalığı ile yaşlının hastalığı bir olmuyor. Daha çok yaşlı hastalıklarla mücadele etmeye başladık. Ülke olarak bizim gelişmişliğimizin göstergesi olarak ortalama yaşam sürecinin artması geliştiğimizin bir göstergesidir” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin de konuşmada, “İnsanın yetiştirilmesinde ülkenin gelişmesinde okullarımızın mekan olarak eğitim ortamı olarak düzgün olması için her gün daha çok şey yapmamız gerektiğini görüyoruz. Okullarımızda her gün 50 bin öğrencimize ve 3 bin 500 öğretmenimize, velilerimize temizlik hijyen ve beslenme gibi alanlarda en doğru şekilde hizmetler yapılmalıdır. Bunu başarırsak meseleyi büyük ölçüde başarırız” dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!