Kırıkkale Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Kırıkkale Üniversitesinde mezuniyet coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2017 11:58

Kırıkkale Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusu

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE Üniversitesi'nin 2016-2017 akademik yılında mezun olan öğrenciler, düzenlenen törenle diplomalarını aldı. Başpınar Stadyumu'ndaki törene Vali vekili Adnan Kayık, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan,  Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız öğrencilere seslenip, "Siz ülkemizin aydınlık geleceğinde söz sahibi olacak en önemli gücümüz olacaksınız" dedi.
Üniversiteden mezun olan tüm öğrencilerin resmi geçit töreniyle ve ellerindeki dövizlerle sahaya gelmeleri alkışlarla karşılandı. Kırıkkale Başpınar Stadı'nı dolduran aileler, çocuklarını coşkuyla karşılarken, bu görüntüyü cep telefonları ile ölümsüzleştirdiler. Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız törende yaptığı konuşmada, 92 farklı programdan mezun olan öğrencilere meslek kazandırdıklarını belirterek, şunları söyledi:
"Kırıkkale Üniversitesi 1992 yılında kurulmuş, Türkiye'nin kıdemli üniversitelerinden birisi konumundadır. 12 fakülte, 1 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu ve 3 enstitüde toplam 37 bin 630  öğrencisi olan üniversitemizde 588 öğretim üyesi olmak üzere bin 218 akademik, 872 idari personeliyle 25'inci yılını, çeyrek asrını idrak etmektedir. Üniversitemiz bugün 23'üncü dönem mezunlarını uğurlamanın sevincini, gururunu yaşıyor. Mezun olan öğrencilerimize hayatta başarılar diliyorum." dedi.
Mezuniyet töreninde üniversiteyi birincilikle bitiren İran Uyruklu Zeınap Abdıgolzar, mezun olan öğrenciler adına Öğrenci Konseyi Başkanı Gökhan Uca ve Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, konuşma yaptı. Fakülte ve bölüm birincilerine diploma ve takdirnameleri Vali vekili Adnan Kayık, ikincilere  ve üçüncü olan öğrencilere ise diplomaları eşliğinde hediye takdim edildi.  Bu yıl Üniversiteden 12 bin 105 öğrencinin kep attığı ve diploma aldığı törene katılan veliler de çocuklarının mezuniyet sevincini paylaştı. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!