Kırıkkale, bölgenin sağlık merkezi olma yolunda

Güncelleme Tarihi:

Kırıkkale, bölgenin sağlık merkezi olma yolunda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2017 10:22

Kırıkkale, bölgenin sağlık merkezi olma yolunda

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALESağlık Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, il genelinde ki sağlık çalışmaları kapsamında önemli yatırımlar yapıldığını belirterek, ilçelerde de bu çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi. İlçelerde sağlık sorunu olmadığını ve hastanelerde çağın gerektirdiğini teknolojiye uygun sağlık ekipmanlarının olduğunu belirten Güngüneş, ilçelerde ki sağlık ekipmanlarını daha modern bir şekilde geliştireceklerini kaydetti. 
Sağlık Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, Sulakyurt İlçe Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek burada yapılan sağlık çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldı. İlçelerde bulunan hastanelerin bakımının düzenli olarak yapıldığını ve bu konuda hiçbir sıkıntının olmadığını belirten Güngüneş, aile sağlık merkezlerinin de halka hizmet ettiğini kaydetti. Kırıkkale'ye yapılacak olan Sağlık Merkezi ve Adli Tıp Kurumu Merkezi ile ilgili de bilgiler veren Güngüneş, bu yatırımların da devam ettiğini ve projelerin hayata geçmesiyle kent genelinde her hangi bir sağlık sorununun olmayacağını, Kırıkkale'nin bölgenin en iyi sağlık merkezi olacağını iddia etti.
Sağlık kompleksi projesinin, eski SSK binası bahçesinde olacağını belirten Güngüneş, 33 milyon lira tutarındaki sağlık kompleksi bünyesinde İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Hastane Semt Polikliniği, 40 ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 112 Komuta Kontrol Merkezi-Başhekimlik, 8 hekimlik Aile Sağlığı Merkezi ve Toplum Sağlığı Merkezi bulunacağını kaydetti. Güngüneş, ihaleyi alan firmaya teslimatın ardından projenin 600 gün içerisinde bitirilmesinin hedeflendiğini belirtti.
Kırıkkale'de yaşanan adli ölüm vakalarının değerlendirilerek, otopsi için Ankara'ya gönderildiğini belirten Güngüneş, ailelerin burada mağdur olduğunu ve cenaze işlerinin bile geciktiğini söyledi. Bunun önüne geçmek için Kırıkkale'ye kurulacak Adli Tıp Biriminin, bu sorunları ortadan kaldıracağını belirten Güngüneş, bu konuda bölge illerden de gelecek otopsileri Kırıkkale'de yapılabileceğini kaydetti. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!