Kırgızistan'dan geldi Şiveydizi öğrendi

Güncelleme Tarihi:

Kırgızistandan geldi Şiveydizi öğrendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2016 12:57

Kırgızistan'dan geldi Şiveydizi öğrendi

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA)- KIRGIZİSTAN'dan Gaziantep'e yükseköğrenim görmek üzere gelen Kırgız öğrenci Gaziantep mutfağının sırlarını keşfederek usta bir şef olmayı başardı.

Gaziantep Üniversitesinde Elektrik Elektronik Bölümünde eğitim gören Kırgız öğrenci Murat Kubanaliyev Oba Makarnanın desteğiyle katıldığı çeşitli etkinliklerde hünerlerini sergileyerek Gaziantep mutfağının lezzet reçetelerini uygulamalı olarak gözler önüne seriyor.

Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep Büyükşehir belediyesi iş birliğiyle Oba Makarna ve bir çok firmanın destekleriyle gerçekleştirilen 2. Geleneksel Beynelminel Gaziantep Yemekleri yarışmasına katılan Kırgız öğrenci Murat Kubanaliyev Gaziantep yöresel yemeklerini çok sevdiğini ve Gaziantepli arkadaşlarından sürekli yemek yapmayı öğrendiğini ifade ederek sömestre tatillerinde Kırgızistan'a gittiğinde ailesine Antep yemekleri yaptığını ifade etti. Düzenlenen yarışmaya Gastronomi Bölümü öğrencilerinden Sertaç Burak Bahar, Aynur Güler ve Gülfem Yarpınar ile birlikte katılan ve yörenin en önemli yemekleri arasında yer alan Şiveydizi pişiren Kubanaliyev ocak başında maharetini gösterdi. Oba Makarnanın büyük desteğini gördüklerini de belirten Kubanaliyev Gaziantep yemeklerini yapmanın zor ama yemenin çok zevkli olduğunu sözlerine ekledi. Bir çok Antep yemeğini yapmayı öğrendiğini de belirten Murat Kubanaliyev UNESCO'nun aldığı kararın Gaziantep için büyük önem taşıdığının farkında olduğunu da belirtti. Yarışmaya Kırgız öğrenciyi hazırlayan ve onunla birlikte katılan Sertaç Burak Bahar, Aynur Güler ve Gülfem Yarpınar'da büyük bir deneyim kazandıklarını belirterek Gaziantep mutfak kültürünün dünya mutfak kültürleri arasında önemli bir yere sahip olduğunu, kente UNESCO tarafından verilen gastronomi unvanının ise sadece Gaziantep'e değil Türkiye'ye önemli bir katma değer sağlayacağını belirterek Oba Makarna'ya verdiği desteklerden dolayı teşekkür ettiler.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!